Piushaven tijdens de kermis: live-muziek, silent disco’s, lasershows, schuimparty

Kermis te water

De Piushaven wordt steeds meer bij de Tilburgse kermis betrokken. Vorig jaar zagen we al de ‘signing’ van de kermis aan de haven en vond de Badeendenrace plaats. Dit jaar is het programma aan de Piushaven verder uitgebreid tijdens de kermis. Tien dagen lang is er van alles te doen in één van de leukste gebieden in de stad. Lees snel verder voor het programma.

Badeendenrace

Net als vorig jaar wordt er in de Piushaven een badeendenrace georganiseerd. Duizenden badeendjes worden te water gelaten in een spannende race over een waterparcours van zo’n 300 meter. Je kunt een badeendje adopteren en daarmee fantastische prijzen winnen. De opbrengsten van het evenement gaan naar het goede doel, namelijk het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant.

 • Woensdag 25 juli: 16:00 – 18:30 uur
 • Activiteiten voor jong en oud bij de Lazy Lounge

piushaven

Kermis te water

De kades, het water en de pier in de Piushaven zijn ook tijdens de kermis een levend podium. Er wordt voor jong en oud van alles georganiseerd. Check hieronder het programma.

 • Vrijdag 20 juli: Americana en soul muziek op de kade tussen EethuisTwintig en Stadskombuis Harboury vanaf 19:00 uur. Vanaf 20:00 uur kun je tussen Porto en BijVermeer genieten van Afro-Amerikaanse dans en luisteren naar live-muziek.
 • Zaterdag 21 juli: Op de kade kun je vanaf 17:00 uur genieten van latin klassiekers door Willem Hendrikse. De Corona’s, de beste coverband van Nederland, geven om 21:30 uur een optreden op de lange pier.
 • Zondag 22 juli: optredens van De Corona’s en Baxter Live vanaf 21:30 uur.
 • Maandag 23 juli: Vanaf 16:30 uur kun je genieten van Reggae Island; een heerlijk Caribisch feestje. Om 17:00 uur worden er 1000 beachballs weggeven aan kinderen.
 • Dinsdag 24 juli: vanaf 16:00 uur is er een schuimparty en eventjes later kun je genieten van de KadeMuzikantendag met meerdere liveoptredens.
 • Woensdag 25 juli: Badeendenrace en KadeMuzikantendag met meerdere liveoptredens.
 • Donderdag 26 juli: Muzikaal entertainment van de Tilburgse muziekkunstenaar Arthur van Poppel en een nieuwe editie van de KadeMuzikantendag.
 • Vrijdag 27 juli: William Smulders & Lieke Kreij treden vanaf 17:00 uur op en vanaf 21:30 uur komen De Corona’s weer terug voor een spetterend live-optreden.
 • Zaterdag 28 juli: Vanaf 17:00 uur kun je genieten van Martin Stone in Concert. Om 21:30 uur komt de beste coverband van Nederland weer langs.
 • Zondag 29 juli: Vanaf 17:00 uur hoor je de lekkerste hits van De Dijk en is er een nieuwe editie van Martin Stone in Concert. Traditiegetrouw wordt de kermis in de Piushaven afgesloten met afsluitend vuurwerk rond de klok van 23:00 uur.

Goed om te weten: iedere dag wordt het programma in de Piushaven afgesloten met een silent disco en lasershow op de lange pier. Dit programma start dagelijks om 23:00 uur.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: