Piusplein zendt finale Songfestival uit op groot scherm

Songfestival

Goed nieuws voor de liefhebbers van het Eurovisie Songfestival: het Piusplein heeft namelijk bekend gemaakt de finale op 18 mei uit te zenden op een groot scherm. Het songfestival is namelijk extra bijzonder dit jaar met de Tilburgse Duncan Laurence als Nederlandse inzending. 

Foto: Facebook Piusplein

Maar het Piusplein is niet de enige locatie in Tilburg die groots uitpakt rondom het Songfestival. Wil jij de (halve) finale lekker in de stad kijken? Dan hebben wij een aantal tips!

Piusplein

De weersvoorspellingen voor komend weekend zijn super, dus je kunt op zaterdag 18 mei de finale van het Songfestival gewoon vanaf het terras bekijken. Op het plein komt een scherm van bioscoopformaat te staan, waarop je live kunt zien hoe (mocht hij de finale halen) de Tilburgse Duncan het podium in Tel Aviv betreedt.

Pathé Tilburg

Nog een plek waar je de finale van het Songfestival op groot scherm kunt bekijken: Pathé Tilburg. Want waar is de beleving nu beter dan in de bioscoop? De zaal is open van 20.30 tot 01.15 uur en tickets zijn verkrijgbaar vanaf €5,- per stuk. Bak popcorn en een lekker drankje erbij en je hebt een onvergetelijke Songfestival-ervaring!

De Lollipop

De halve finale wordt op donderdag 16 mei live uitgezonden bij Café/Club De Lollipop aan de Paleisring. Na de halve finale, die Duncan volgens de kenners makkelijk doorstaat, staat er een karaoke-avond op de planning. De finale wordt niet uitgezonden bij Lollipop omdat de finale van Are you a Star die avond op het programma staat.

Café Peanuts

Mocht je helemaal songfestivalgek zijn, dan moet je deze week even bij Café Peanuts langs gaan. Zowel de halve finales als de finale van het Eurovisie Songfestival worden hier namelijk live uitgezonden op schermen.

Fontys Hogeschool voor de Kunsten

De finale van het Songfestival is ook voor FHK extra bijzonder: Duncan was namelijk een van de studenten van de Rockacademie. Speciaal voor studenten, medewerkers en hun introducés wordt ‘de huiskamer van de Rockacademie’ daarom omgetoverd tot bioscoopzaal met verschillende tv schermen. Let op: het is dus een besloten feest!