logo

Playgrounds Festival 2009 groots succes!

Op 8 en 9 oktober was Playgrounds Festival 2009 met een inspirerend programma en 3.500 bezoekers een groot succes te noemen. Zinnenprikkelende screenings en fantastische studiopresentaties waren te zien en beleven in 013, theater de Nwe Vorst en V39 in Tilburg. Highlights waren de artist talk van Mark Walsh, directing animator bij Pixar (850 bezoekers), drukbezochte conferenties, de screenings van onedotzero en de papertoy workshop van Dolly Oblong.

Artist talks
De grote zaal van poppodium 013 was omgetoverd tot het bonzende hart van het festival: op donderdag- en vrijdagmiddag gaven regisseurs en producers van grote studio´s als Pixar, Guerrilla Games, Passion Pictures, Universal Artists, DVEIN, Pleix, Onesize, PostPanic en Rhythm & Hues zich over aan het gretige publiek. Nieuw werk, making-off van bestaand werk, ideeën, plannen en inspiratie werd op informele manier audiovisueel gepresenteerd.

Muziek en screenings
Aux Raus, Health en Waxdolls speelden op donderdagavond moeiteloos de kleine zaal van 013 vol. Vooral de explosieve performance van Aux Raus maakte het publiek buiten zinnen. ST Cordell, met een set in de foyer van 013, The Longmen, Seymour Bits en met name Huoratron zetten vervolgens op vrijdag de zaal compleet op zijn kop. De echte filmfans hebben het muziekprogramma overgeslagen en zijn in de grote zaal van 013 gaan genieten van de nieuwste shorts in screenings van Playgrounds en onedotzero. De afterparty's in cafe Studios waren beide dagen druk bezocht, met zowel de bezoekers als artiesten van Playgrounds.

Theatershow, conferenties, workshops
De kaarten voor de première van 'Archie and the Bees', de nieuwe multimediale theatershow van PIPS:lab, waren snel op. Ook de conferenties zaten vol, op donderdag in het teken van het audiovisuele klimaat in Brabant en vrijdag over e-culture. De workshop papertoys maken van Dolly Oblong en de door Zeptonn gegeven workshop over creatief ondernemen waren populair onder studenten. Ook de drie screenings in bioscoop MustSee van UP, de nieuwste telg van Pixar Animation Studios, werden met enthousiasme bezocht. De verassing was compleet toen Mark Walsh van Pixar zelf de introductie verzorgde.

Playgrounds Festival heeft met deze vierde editie laten zien en horen dat het publiek klaar is voor een vernieuwend en inspirerend audiovisueel festival. Op naar 2010!

Pixar “Up”