Pleegouders: mensen met ruimte in hun hart

Wie zorgt er voor een kind als de ouders dat even niet kunnen? Opvang in een pleeggezin kan in dat geval een welkome oplossing bieden. Pleegzorg zoekt nog meer pleegouders en de provincie Noord-Brabant geeft daarvoor extra middelen voor de werving. Misschien is pleegzorg wel iets voor u.

Pleegouders zijn gewone mensen. Wat hen bijzonder maakt, is hun betrokkenheid en inzet om een kind verder op weg te helpen in het leven. Zorgen voor het kind van een ander doe je om een kind te helpen. Maar ook een beetje voor jezelf. Pleegzorg brengt namelijk ook veel positieve dingen met zich mee. En een pleegouder staat er niet alleen voor. Pleegouders worden begeleid door een pleegzorgwerker, ze krijgen een vergoeding en er worden regelmatig cursussen en themabijeenkomsten georganiseerd.

Er zijn veel verschillende vormen van pleegzorg. Zo kan het aansluiten bij het kind, de ouders en de situatie. Een pleegouder kan kiezen voor een vorm die het beste bij zijn of haar leven past. Er is bijvoorbeeld: pleegzorg voor lange tijd, kortdurende pleegzorg, crisisopvang, weekend en/of vakantieopvang.

Meer informatie: Pleegzorg Kompaan en De Bocht (013) 530 96 36 of pleegzorg@stichtingkompaan.nl of www.pleegzorg.nl