Poké bowls, Mochi-ijs en andere Japanse lekkernijen: Poké You opent in complex Albert Heijn XL

Poké You

Dat is nog eens verrassend! Over anderhalve week – 7 augustus om precies te zijn – opent Poké You in het complex van Albert Heijn XL. En als je denkt dat je hier alleen terecht kunt om een lekkere poké bowl af te halen, dan heb je het mis. De afhaalzaak biedt namelijk veel verschillende Hawaiiaanse gerechten met Japanse invloeden aan. Denk hierbij aan Mochi-ijs, Kombucha, Dorayaki pannenkoeken en Teppanyaki ijs.

Aan het roer van Poké You staat Youssef Marwan uit Best. Youssef rondde de hotelschool af, is inmiddels al bijna 15 jaar actief in de horeca, heeft in twee sterrenrestaurants gewerkt en deed tenslotte ervaring (en inspiratie) op in Amerika.

Hij kwam op het idee voor Poké You toen hij in Eindhoven (bij de Albert Heijn) een man olijven en andere lekkernijen zag verkopen. Tot zijn verbazing was het ontzettend druk. “Dat kan ik vast beter, dacht ik toen,” lacht Youssef. “Ik ben toen contact gaan zoeken met verschillende supermarkten over mijn idee voor Poké You, maar ik werd constant afgewezen. Tot ik een telefoontje kreeg uit Tilburg.”

Kleine eilandjes

Poké You neemt plaats tussen de Action en Etos in, waar voorheen Knipoog Optiek gevestigd was. Het telefoontje dat hij kreeg uit Tilburg, was pas een kleine vijf weken geleden. “Maar elke dag dat je niet open bent, loop je achter. En dus ga ik op vrijdag 7 augustus al open.” Youssef spreekt van veel geluk dat hij deze kans heeft gekregen: “Ik werd zelf benaderd, voordat de ruimte überhaupt online stond. Anders ben ik bang dat ik er nooit meer tussen was gekomen.”

Het is straks niet mogelijk om plaats te nemen bij Poké You zelf. Maar: Albert Heijn XL gaat wel kleine eilandjes met tafels creëren in de hal. Je kunt dus je maaltijd bestellen en vervolgens plaats nemen voor de deur. Op termijn worden de gerechten ook thuisbezorgd.

Krijtbord

Nog even terug naar de gerechten. Zoals we al vertelden, je kunt er veel meer krijgen dan alleen verse poké bowls. Zo bieden ze verschillende soorten Mochi-ijs aan. En voor iedereen die nu meteen Google erbij wil pakken: het is een bolletje ijs met daar omheen een deeg van plakkerige, zoete rijst. Ook hebben ze Dorayaki pannenkoeken (gevuld met zoete rode bonen of chocolade), verse smoothies, verschillende koffies, Kombucha en nog veel meer. Ook wordt er straks gewerkt met een Japanse Teppanyaki bakplaat, maar dan speciaal voor ijs.

Youssef vindt het belangrijk dat Poké You om de klant draait. “Ik hang straks krijtborden op, waar je als klant op kunt schrijven wat voor soort poké bowl je bijvoorbeeld nog mist. Ik wil mensen echt stimuleren om daar gebruik van te maken, want hier kan ik echt inspiratie uit halen. En: hoe leuk is het als straks jouw gerecht op de kaart staat?”

Opening

Poké you opent dus op vrijdag 7 augustus. Deze dag worden er hapjes uitgedeeld en vindt Youssef het belangrijk dat je je eerlijke mening geeft over de gerechten. “Daarna ga ik weer even dicht om, op basis van de feedback, mogelijk nog wat aan te passen aan de gerechten. Vervolgens ga ik uiteraard weer open!”

Ben je alvast benieuwd naar het menu? Neem eens een kijkje op deze site. En hou ook vooral de pagina op Facebook en Instagram in de gaten voor updates.