Pokémon Go neemt Tilburgse binnenstad over

Je hebt ze vast al gespot: stilstaande Tilburgers met de smartphone in de hand. Nee, deze mensen zijn niet verdwaald, ze zijn Pokémon Go aan het spelen! Deze app waarmee je digitale monsters vangt, is trending topic, ook in Tilburg.

Je kent Pokémon misschien nog van vroeger. De populaire game van Nintendo die je op de Gameboy speelde en de gelijknamige tekenfilm op Fox Kids. Nintendo heeft nu een app uitgebracht waarbij je in de echte wereld rondloopt op zoek naar de beestjes.

De game is officieel nog niet uit in Nederland, maar toch kun je hem hier al downloaden. Gebruikers van iPhone zullen de game via de App store moeten downloaden. Aangezien de game hier nog niet officieel uit is, moet je een Amerikaanse of Australische account aanmaken.

Pokéstops

Monumenten en kunstwerken door heel de stad fungeren als pokéstops, dit zijn plekken waar je gratis items als pokéballs en potions kunt krijgen. Wij raden aan het Dwaalgebied op te zoeken, hier zijn door de vele monumenten meerdere pokéstops te vinden.

Bij de Social Sofa Willem II verzamelen groepjes jongeren massaal om Pokémon te vangen. Dit viel ook Marjolijn, medewerker van Nedgame, op. Ze staat voor de winkel te gluren naar de jongeren bij het bankje. “Het is vandaag veel drukker dan normaal op een maandag bij ons in de winkel.”

Pokémon Go op Tilburgse Kermis

Ook in omgeving Tilburg worden er events aangemaakt waar spelers gezamenlijk Pokémon gaan vangen. Zo is er op 19 augustus een Pokémon Go Dag in de Efteling. Op de Tilburgse Kermis verzamelen trainers op 24 juli voor het event Pokémon Go op Tilburgse Kermis.

Er is ook al een forum voor Tilburgse spelers gemaakt. Hier delen trainers bijvoorbeeld waar je verschillende soorten Pokémon kunt vangen. Miriam: “In de Reeshof kun je flink wat waterpokémon tegengekomen. Gisteren nog rond 18 uur een psyduck en meowth gevangen vlak bij de Dalem AH.” Ash catchem: “Zojuist een rondje gemaakt in de wandelbos, ben thuis gekomen met een Magmar, hitmonchan en een psyduck!”

Gratis tip

Wij geven als tip nog mee om Tilburg op Google Maps te downloaden en in offline modus te gebruiken, zo bespaar je de batterij van je smartphone. Kijk hieronder naar een fotoserie die we vandaag in de binnenstad maakten:

Trainers bij Willem II bankje
Trainers bij Willem II bankje
Jongeren die Pokémon Go spelen
Jongeren die Pokémon Go spelen
zingende-nijlpaard
Zo zie je een pokéstop op je beeldscherm
De gym van de Tilburgse kerk
De gym van de Tilburgse kerk
zubatfoto
Wild Zubat verschijnt op Pieter Vreedeplein

Jouw foto’s

Heb jij leuke foto’s van jouw Pokémon Go avontuur in Tilburg? Laat ze hier achter of geef ze #ditistilburg mee.