[POLL] Tilburgers, wij zijn benieuwd: welke stapjes zet jij om energie te besparen?

energie besparen

Je hebt het misschien al wel gezien: borden aan de kant van de weg of advertenties op sociale media om je bewuster te maken van je energiegebruik. ‘Graadje terug, dan bespaar je vlug’, ‘1 minuut korter, net zo schoon’ en ‘verlicht slim, draai er LED in’. Gemeente Tilburg wil Tilburgers tips te geven hoe slimmer met energie om te gaan. Wij vinden dat een top initiatief, je moet immers klein beginnen. En we zijn benieuwd: zijn jullie ook echt bereid om stapjes te zetten?

Er zijn heel veel redenen waarom het belangrijk is om energie te besparen, maar we besparen jullie een lang verhaal. In het landelijke Energieakkoord dat de regering een paar jaar geleden heeft gesloten, is als doel gesteld om alle gebouwen in Nederland in 2050 volledig energieneutraal te maken. Gemeente Tilburg doet daar nog een schepje bovenop: zij willen dit doel al in 2045 gerealiseerd hebben!

Kleine aanpassingen en gewoonten

Om dit doel voor alle Tilburgers behapbaar te maken, komt de gemeente nu met ’tiny habits’. Een aantal kleine aanpassingen en gewoonten die ervoor zorgen dat je energie bespaart. En dit zonder al te veel aan te hoeven passen. Hoe meer mensen hier gebruik van maken, hoe groter het effect. Wij zijn benieuwd welke aanpassingen jullie bereid zijn te doen en hebben daarom een poll gemaakt. Welke aanpassingen vind jij goed te doen (vink deze aan)?

[poll id=”63″]

Zoveel geld kun je besparen

Het is niet alleen goed voor het milieu om energie te besparen, het bespaart ook nog eens flink wat geld! Zo bespaar je met deze tien tips al snel €400,- per jaar. Dat is dus net zoveel als 25 flessen Schrobbelèr, 150 kruikenmunten of twee seizoenskaarten voor Willem II. Wil je lezen wat Gemeente Tilburg nog meer doet om duurzamer te worden? Check dan ook eens deze website.