Pop Up Cinema en De NWE Vorst slaan de handen ineen

Op steeds wisselende locaties in Tilburg verrast Pop Up Cinema het publiek met een bijzonder filmprogramma. De films die getoond worden, zijn nergens in de stad te zien en worden aangevuld met een korte film vooraf en altijd een extra activiteit, zoals een vraaggesprek met de filmmakers, een expositie voor een avond, lekker eten bij de film of een debat.

De formule van Pop Up Cinema

De formule van Pop Up Cinema werkt op gekke locaties, maar blijkt ook goed te werken bij De NWE Vorst. Dit podium voor jong talent bood de afgelopen maanden ruimte aan een pilot project, waarbij Pop Up Cinema een serie filmavonden programmeerde en organiseerde. Met succes werd een aantal bijzondere documentaires vertoond in de kleine zaal.

Samenwerking

Het succes van deze samenwerking smaakt naar meer. Vanaf deze zomer wordt Pop Up Cinema filmpartner van De NWE Vorst en daarmee een terugkerend onderdeel in de programmering.
Op het programma staan de inmiddels bekende Zomerfilms in de binnentuin, waar bezoekers kunnen genieten van zomerse films met een bijzondere randprogrammering.
Ook de Tilburgse kinderen hebben vanaf het najaar weer een plek om kwaliteitsfilm te kijken: Iedere maand vertoont Pop Up Cinema in De NWE Vorst een leuke kinderfilm voor iedereen vanaf 6 jaar.
Na de zomer wordt de documentairereeks voortgezet.

Programma

Voor de maand mei staat er nog één film op het programma: ‘En nu ben in hier’, een film van de in Tilburg woonachtige uit Guatamala afkomstige Daniel Valle Robles over het fenomeen ‘nieuwe Brabanders’. De film wordt ingeleid door Jac Biemans. Na de film is er ruimte voor een gesprek met de regisseur.

Informatie over het programma van de Zomerfilms in de binnentuin, de kinderfilms en de documentaire reeks vindt u zeer binnenkort op de website van De NWE Vorst en op de website van Pop Up Cinema.