Pop-up Rabobank geopend in Tilburgse Leyhoeve

Pop-up Rabobank

De Rabobank keert terug in het Nederlandse straatbeeld. Niet in de vorm van grote bakstenen kantoren, maar in duizend-en-een verschillende verschijningsvormen. ‘Deze contactpunten kunnen er totaal anders uitzien, maar hebben met elkaar gemeen dat ze flexibel, tijdelijk en vooral verrassend zijn’, vertelt Chantal Rademakers, directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Tilburg en omstreken.

Woonlandschap de Leyhoeve krijgt de primeur in Tilburg. Sinds afgelopen maandag kunnen de bewoners elke maandagochtend bij de accountmanagers Private Banking van Rabobank Tilburg en omstreken terecht voor informatie en advies.

Dichterbij klanten zijn

‘We willen letterlijk en figuurlijk nog dichterbij onze klanten zijn. Fysiek (in klantgesprekken, netwerken en via onze ambassadeurs), virtueel (met apps en websites) en mentaal (door betrokkenheid). Veel energie en menskracht zetten we in op het verbeteren van onze producten en diensten en het dichterbij brengen van onze dienstverlening, aldus Chantal Rademakers.

Tegen de trend in

Rademakers: ‘We hebben landelijk nu nog zo’n 500 vestigingen, dat aantal zal de komende jaren  teruglopen. Dat zijn er nog steeds meer dan de andere banken, maar hoe dan ook: het worden er  minder dan nu. Vanuit onze ambities als dichtbijbank hebben we daarom het idee van 1001-contactpunten ontwikkeld en willen we tegen de trend in onze fysieke aanwezigheid flink laten stijgen. Een contactpunt is overigens niet perse een fysieke vestiging maar kan bijvoorbeeld ook een adviseur aan huis of aanwezigheid in een verzorgingsinstelling zijn.

Of we landelijk uiteindelijk uitkomen op het getal van meer dan duizend weet ik niet. De term 1001 is in die zin vooral van symbolische betekenis. Ook in Tilburg en omstreken willen we fysiek aanwezig blijven. Wel kijken we kritisch naar onze kantoren omdat we met onze huidige kantoorpanden te ruim in ons jasje zitten. We zijn dan ook benieuwd naar de ervaringen van onze klanten met onze eerste pop-up Rabobank.’

Pop-up Rabobank bij de Leyhoeve

Van vermogensvraagstukken tot vragen over  nalatenschap: de bewoners van woonlandschap De Leyhoeve kunnen vanaf 6 juni wekelijks bij de pop-up Rabobank in hun eigen zorgcomplex terecht. Elke maandagochtend in de maanden juni en juli staan accountmanagers Eduard Jamin en Nihal Vogels-Mansur klaar in het Fine dining restaurant van de Leyhoeve voor informatie en advies. ‘Overal in het land poppen tijdelijke advieskantoortjes op, met trots openen wij de eerste Tilburgse pop-up Rabobank’, vertelt Chantal Rademakers. En blijkt dit een succes? ‘Dan gaan we door en bouwen we het uit op meer plekken in Tilburg en omstreken!’