logo

Pop-up Virtual Reality (Game) Room opent binnenkort aan het Pieter Vreedeplein

VR Room

Gaaf nieuws uit de binnenstad! Vanaf 14 maart opent The VR Room hun eerste pop-up locatie aan het Pieter Vreedeplein. Wat je allemaal kunt verwachten? Nou, je kunt er onder andere VR lasergamen en andere Virtual Reality games spelen. Bovendien kun je in Tilburg voor het eerst aan de slag met een splinternieuw concept: de VR Arena.

Je vindt The VR Room onder in het winkelcentrum, naast de PLUS supermarkt.

Futuristisch veld

In VR Arena lopen meerdere spelers vrij rond in een open ruimte met een Virtual Reality headset (zonder bedrading). Terwijl de spelers zich door een futuristisch veld met pilaren manoeuvreren, kunnen toeschouwers toekijken hoe alle spelers de overwinning naar zich toe proberen te trekken. In VR Arena loopt iedere speler rond met een virtueel schild en een ray gun, waarmee zij hun tegenstanders een kopje kleiner moeten maken. Zodra zij een tegenstander tegen het lijf lopen moeten ze koel blijven en het vizier op scherp zetten om punten in de wacht te slepen. Binnen een korte tijd gaat het erom wie de hoogste score neerzet en daarmee de game wint.

Wouter van den Bijgaart, oprichter van The VR Room, vertelt het volgende over de gloednieuwe VR Arena: “Het mooie van VR Arena is dat je vrij rond kunt lopen en wij, met één druk op de knop, het level aan kunnen passen. Daarnaast kunnen de mensen die niet aan het spelen zijn de game op een groot scherm volgen, want wij vinden dat VR moet niet alleen voor de spelers, maar ook voor de toeschouwers leuk moet zijn!”

VR Room
VR Arena

Pop-up tour

De opening van de locatie in Tilburg is het startschot van een langdurige samenwerking tussen The VR Room en Wereldhave. In Tilburg kunnen we enkele maanden genieten van alles wat The VR Room te bieden geeft, en vervolgens trekt het bedrijf verder het land in. In de komende twee jaar worden vier verschillende winkelcentra aangedaan, waarvan Pieter Vreedeplein dus de eerste is.

Naast VR Arena en VR Lasergamen kun je aan de slag met drie andere VR games: Beat Saber, Fruit Ninja VR en Angry Birds VR. Voor alle VR-activiteiten geldt: Het is mogelijk om te reserveren, maar vrije inloop en rustig meekijken vanuit de lounge is uiteraard ook mogelijk. Reserveren kan hier.

Openingsactie

Om te vieren dat The VR Room opent in de binnenstad, hebben ze een leuke openingsactie. Op zaterdag 14 maart en zondag 15 maart (het openingsweekend) kun je voor slechts €10,- komen spelen onder het ‘All-you-can-play’ principe. Dit betekent dat je voor dit bedrag gebruik kunt maken van het volledige VR aanbod.