Poppodium 013 kijkt terug op succesvol eerste jaar

The Prodigy

Het is deze maand een jaar geleden dat het vernieuwde 013 poppodium haar deuren opende. De organisatie kijkt terug op een succesvol eerste jaar in deze nieuwe setting. Vandaar dat november wordt uitgeroepen tot feestmaand met diverse acties voor de bezoekers van 013.

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

De grootscheepse verbouwing van 013 is in april 2015 gestart. In oktober 2015 ging het podium weer open om middels een serie countdown-concerten toe te werken naar de officiële heropening. De vernieuwde Main zaal kan na de verbouwing maar liefst 3.000 bezoekers huisvesten en is per concert te vergroten of te verkleinen, afhankelijk van het aantal bezoekers. De Kleine Zaal en Stage01 zijn samengevoegd tot de Jupiler Zaal met een capaciteit van 700 mensen.

Ruim 280.000 bezoekers

Sinds de verbouwing genoten meer dan 280.000 bezoekers van artiesten als Matt Simons, Nas, Alabama Shakes, Toto, Ghost, Wolfmother, Parov Stelar, Twenty One Pilots, Gregory Porter en Bring Me The Horizon. Het afgelopen jaar vonden er meer dan 290 evenementen plaats in 013.

Programmeur Ruud Lemmen: “Met de nieuwe zalen hebben we afgelopen jaar de kans gekregen om een hele brede en actuele programmering neer te zetten. Programmering die een breder 013 laat zien, maar die tegelijkertijd ook de diepte in gaat. Een lijn die we vasthouden en verder blijven ontwikkelen.”

Door middel van het volgende jaaroverzicht vol met foto’s en video’s kun je het eerste jaar binnen het vernieuwde 013 herbeleven: www.013.nl/jaaroverzicht (laden duurt even, maar is het wachten waard).

Gouden ticket

013 was natuurlijk nergens zonder haar publiek. Bezoekers die in de maand november tickets kopen maken daarom kans op het Gouden Ticket. De winnaar van het Gouden Ticket ontvangt gratis toegang tot een 013 show naar keuze met 3 vrienden, diner bij Dudok, een rondleiding, hotelovernachting én een babysitter.

Daarnaast geven de muntenautomaten in november zo nu en dan ook Gouden Munten uit, die 4 maal zo veel waard zijn aan de bar.

Meer informatie over deze actie is te vinden op: https://www.013.nl/nieuws/301/win-het-013-gouden-ticket