Popronde Tilburg maakt programma Popronde bekend

Het grootste rondreizende festival van Nederland (popronde) doet dit jaar 41 steden aan, Tilburg maakte vorige week haar programma bekend. Oa. Tony Clifton, CIEL, Five Years Later en Fata Boom komen op vrijdag 13 oktober naar het centrum van Tilburg. Bijzonder dit jaar is dat er van de 29 locaties, 14 nieuwe locaties zijn toegevoegd aan het festival.

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 14 september tot en met zaterdag 25 november reizen de 144 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé en Dotan.

Nieuwe locaties

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast locaties die al vanaf het begin van Popronde Tilburg meedoen hebben we dit jaar 14 nieuwe locaties toe weten te voegen aan ons programma. Frank en Vrij, Ruby’s Irish Pub, Team Kappers, De Slijterij, Hostel Roots, ‘T Elfde Gebod, Gin Fizz, Bargús, Stoom013, Brandpunt, Slagroom, Hi-Fi Klubben, Club Smederij, ‘t Taphuys.

Programma Popronde Tilburg op 13 oktober.

Om 19:30 uur start het programma van Popronde Tilburg in Sounds met Hunter Complex. Vanaf 00:15u is Cul de Sac de plek waar de afterparty losbarst, met Bagdaddy en Fata Boom wordt er gedanst tot in de late uurtjes.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Naast Tilburg strijkt het festival dit jaar ook neer in Oss en Breda en nog 39-aantal andere steden door het hele land. Kijk voor informatie, de selectie van 2017 en het programma van de steden op www.popronde.nl.