logo

Prachtig cadeau van basisschool de Bloemaert voor Vincentshop Tilburg

vincentshop

Leerlingen van basisschool de Bloemaert hebben een bedragen van ruim €1100,- opgehaald voor het goede doel. Het goede doel is de Vincentshop. 

Maijke van Esch ,vrijwilligster van de Vincentshop, heeft op basisschool de Bloemaert een presentatie gegeven over de Vincentshop en hoe de opbrengst van de shop ingezet wordt voor armoedebestrijding. Maijke: “Ik vond het erg leuk om de kinderen van groep 5 tot en met 8 te vertellen over ons werk. Ik heb verteld over de 375 kerstpakketten die we uitdelen,dat we stichting Leergeld en de voedselbank steunen. Op deze manier kunnen kinderen met steun van ons toch sporten of op schoolreisje.”

Onder de indruk

De kinderen van de Bloemaert waren op hun ook onder de indruk van het verhaal van Maijke en stelden veel leuke vragen. Ze waren verbaasd dat er nog zoveel armoede in Tilburg is en verrast dat de Vincentshop deze gezinnen zoveel hulp biedt. Hier wilden ze graag zelf ook een steentje aan bijdragen. Zo organiseerden ze een kerstmarkt om geld op te halen. Leerkracht José Kruijssen vertelt: “Ik ben erg trots op onze leerlingen, hoe ze zich hebben in gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen!”

18 januari werden Maijke en haar collega’s van de Vincentshop verrast door een bezoek van José Kruijssen en een groepje kinderen uit de leerlingenraad van de Bloemaert. In totaal heben ze €1161,65 opgehaald! Maijke is overdonderd door dit mooie bedrag: “We zijn de kinderen ontzettend dankbaar en vinden het heel bijzonder dat zij zich inzetten voor de armoedebestrijding in Tilburg.”