Prachtige editie van het G-voetbalweekend

G-voetbalweekend

De 23e editie van het G-voetbalweekend, 3 daags voetbalevent, zit er weer op. Wederom gehouden op het terrein van Amarant, aan de Bredaseweg 570 in Tilburg van vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei. Dit grootste voetbalevent van Nederland voor mensen met én zonder beperking bestond uit een vijf tal verschillende toernooien.

De 630 voetballers uit binnen- en buitenland zijn met elkaar de strijd aangegaan. Er waren 132 vrijwilligers en 74 partners hebben dit event mogelijk gemaakt. Ze hebben 4280 bezoekers mogen verwelkomen.

Vrijdag

Op vrijdag 13 mei trapten ze af met diverse carnavalsverenigingen, zoals UKWA & Friends, de Stuifnummers, de Kerkuilen, de Steunzolen, de Kruistrappers, Is De We, de Vattebieren, de Kappesientjes, de Taverneplekkers, Ballefruttersgat, de Ziggoplekkers, de Berggeiten, Knollevretersgat, de Bende van Ellende en Lijfwacht der Prins.

De aftrap van dit carnavalsvoetbaltoernooi werd verricht worden door Prins Robert d’n Irste, hoogheid van kruikenstad 2015-2016. Deze avond werd mede opgevrolijkt worden door blaaskapel Efkes wochte, de Buntstekers en zanger Michael Humblé. Totaal aantal deelnemers: 102.

Zaterdag

Zaterdag 14 mei hebben het Feestteam en Michael Humblé een feestje gebouwd met hun Nederlandstalige hits. 165 kinderen met een beperking uit Nederland en België streden om de prijzen in het Rabobank stadion met 650 overdekte zitplaatsen. Dansgroep zumba hebben een zumba workshop gepresenteerd tussen de wedstrijden door.

Zondag

Zondag 24 mei stond vol met entertainment. Wesley gaf een spetterend en feestelijk optreden tijdens het 23e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi en 11e Wim Groels sr. voetbaltoernooi, welke gespeeld werden door 40 teams. Tevens werd er de Wesley’s beste keeper bokaal gehouden. Zanger Wesley nam zelf de penalty’s op de beste keepers.

Ook om het RKC Waalwijk penaltybokaal werd er gestreden met Pieter Grimmelius in de goal. Wederom gaf Michael Humblé een optreden en kwam Glenn Helder, Jimmy van Fessum, Ramon Victoria, Ronald Mc Donald en Marcel Meeuwis een bezoekje brengen aan het event. Er waren in totaal 265 deelnemers.

Foto’s

Natuurlijk waren de fotografen aanwezig bij de 23e editie van het G-voetbalweekend. Bekijk hieronder een aantal prachtige foto’s of neem eens een kijkje in de fotoboeken van vrijdag, zaterdag of zondag.