Prachtige horecazaak opent begin 2021 in het Leijpark: twee verdiepingen, groot terras en eerlijke menukaart

leijpark horecazaak

Het was een bewogen woensdag deze week voor Ruben en Sandra Boset van Tuinhuis Culinair. ’s Ochtends tekenden ze een contract voor een nieuw te openen horecalocatie in het Leijpark en om 22:00 uur moesten ze hun zaak aan de Westermarkt voor ten minste vier weken sluiten. “Maar we hebben wel een fles champagne opengetrokken hoor,” vertelt Ruben.

Het plan om een horecazaak in het Leijpark te openen, speelde al langer bij de familie Boset. Met Anita Jansen – De Weijer en Frans Jansen – de verhuurder van de grond en het gebouw – voerden Ruben en Sandra fijne gesprekken. “De amicale manier van zaken doen door Anita en Frans gaf ons vertrouwen en een goed gevoel. “ Uiteindelijk werd de deal dus op de dag dat de horeca haar deuren moest sluiten aan de keukentafel bij Anita beklonken. Ondanks de huidige situatie hebben ze het volste vertrouwen in hun nieuwe pronkstuk in het Leijpark. “Ze zijn nu nog flink aan het bouwen. Maar als alles meezit, willen we rond april/mei 2021 de deuren openen.”

Daghoreca in het Leijpark

De zaak in het Leijpark – waarvan ze de naam nog even niet willen verklappen – wordt daghoreca met uitloop naar de vroege avond. “We willen met de seizoenen meebewegen en van zonsopkomst tot zonsondergang open zijn. In de zomer zijn we dus langer open dan in de winter.”

De menukaart kun je dan ook vergelijken zoals die je gewend bent van Tuinhuis Culinair. “We willen werken met een ontbijt-, lunch-, borrel- en early dinner kaart. Uiteraard gaan we weer werken met eerlijke en verse producten. Lekkere verse soepen, broodjes en salades en voor ieder wat wils.”

Twee verdiepingen en groot terras

De horecalocatie krijgt straks binnen 75 zitplaatsen. “Beneden kunnen we zo’n 55 mensen kwijt. En boven hebben we nog een mooie ruimte die uitermate geschikt is voor vergaderingen, private dinners en borrels. Hier kunnen we twintig mensen kwijt.”

Het pronkstuk van het etablissement wordt toch wel het prachtige terras met uitloop naar het Leijpark. “We willen ook echt de verbinding met het park maken. Dus dat je lekker met je kinderen op het terras kunt neerploffen of na het sporten nog even komt relaxen.”

Qua locatie komt de zaak bijna exact te staan op de plek waar tot enkele jaren terug Etenstijd furore maken. “In dat gebied worden ook appartementen gebouwd. Dat is in dit geval in ons voordeel, want onze zaak komt iets meer richting het Leijpark te staan dan dat Etenstijd stond.”

Ruben, Sandra en hun kinderen op de bouwplaats waar ze in 2021 een prachtige horecazaak openen.

Tuinhuis Culinair blijft ook open

Voor de mensen die bang zijn dat Tuinhuis Culinair nu haar deuren gaat sluiten, geen paniek. “We hebben door de jaren heen zo’n goed team opgebouwd dat Tuinhuis Culinair gewoon door blijft draaien.”

In de nieuwe zaak in het Leijpark is de verdeling tussen Ruben en Sandra gelijk aan de verdeling bij Tuinhuis Culinair. “Ik ben verantwoordelijk voor de keuken, Sandra is de gastvrouw in het restaurant en legt onze gasten in de watten.”

De horecalocatie in het Leijpark is vanaf de opening zes dagen per week geopend. Namelijk van dinsdag tot en met zondag. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen in de gaten houden, dus blijf ons vooral volgen op Facebook en Instagram.