Praktische tips voor een tropisch Tilburg

tropisch tilburg

Met temperaturen van boven de 30 graden is de zomer toch écht begonnen. Met een hoge luchtvochtigheid en een hoge temperatuur lijkt het in de stad wel tropisch Tilburg. Hier een aantal praktische tips hoe om te gaan met de klamme hitte en de exotische stortbuien.

Foto: Bas Haans

Tropisch Tilburg

Uit onderzoek van Michiel Brink van Royal HaskonigDHV blijkt dat Tilburg een van de warmste binnensteden van Nederland heeft. Veel gebouwen dicht op elkaar en weinig groen zorgen voor een zogenaamd hitte-eilandeffect. Het is dus niet gek dat het zweet je de afgelopen dagen op het voorhoofd stond.

Op onderstaande foto zie je dat de binnenstad lekker warm is. Daardoor is het in de stad een paar graden warmer en voor je gevoel soms véél warmer. Het goede nieuws is dat je niet meer in het vliegtuig hoeft te stappen om de warmte op te zoeken. Spring gewoon op de fiets en rijd naar de binnenstad!

Foto afkomstig uit een onderzoek van Michiel Brink van Royal HaskonigDHV.
Foto afkomstig uit een onderzoek van Michiel Brink van Royal HaskonigDHV.

Lekker afkoelen

Nu kan die warmte je af en toe teveel worden. Dan is het natuurlijk wel handig om te weten waar je lekker kan afkoelen. Zo kun je op veel plekken een ijsje eten. Of je gaat naar Stappegoor, één van de koelste plekken van de stad met een zwembad en bioscoop Euroscoop. Dat is natuurlijk niet de enige cinema van Tilburg, bekijk hier alle bioscopen van Tilburg.

Ondersteuning in de vorm van een ijskoud biertje is ook nooit verkeerd. De bekende plekken weet iedereen te vinden maar mocht daar weinig ruimte zijn bekijk dan dit artikel over de wat minder bekende plekken. Mocht je nog meer inspiratie willen, bekijk dan de zomerpagina van Tilburg.com.

Schuilen of huilen

Net als in de tropen wisselen in Tilburg zon en regen elkaar in hoog tempo af. Gelukkig kun je in Tilburg ook goed overdekt winkelen, mocht je even willen schuilen. Zo hebben we de Emmapassage, SchouwburgpromenadeWestermarkt, Wagnerplein en het Paletplein. Parkeergarages zijn natuurlijk ook een tijdelijke oplossing, zeker als je toch je auto moet parkeren of ophalen.

Zomerse warmte

Mocht je juist willen genieten van het warme weer, dan kent Tilburg genoeg plekken die hot zijn. Neem nu Stadsstrand Waterjump met een lekker zandstrand, zwoele muziek en de heetste feestjes waar de zon altijd schijnt. In de stad en omstreken zijn ook verschillende recreatieplassen en zwembaden waar je kan werken aan een mooi kleurtje.

Groene verkoeling

Hoe meer groen, hoe koeler het is. Daarom alleen al is de verkiezing van het schonste stròtje van Tilburg een goed idee. Mocht je nu niet in zo’n straatje, geen zorgen. Ook in de Tilburgse parken kun je gewoon terecht voor wat verkoeling.