Prijsvraag voor naam nieuwe brug Piushave

Het werk aan de nieuwe brug in de Piushaven is begonnen. Als de brug klaar is, kunnen Tilburgers meedenken over een naam.

De brug is ontworpen door kunstenaar John Körmeling. Hij verbindt de Havendijk met de Wethouder Baggermanlaan en ligt ter hoogte van de Havenmeester. Het was de bedoeling dat de brug vernoemd zou worden naar de Wethouder Baggermanlaan. Het college ziet daar vanaf omdat ze vindt dat de brug een eigen naam verdient. Daarom organiseert de gemeente een prijsvraag. Tilburgers kunnen suggesties doen voor een naam op het moment dat de brug er ligt. “Tilburgers moeten de brug eerst in levenden lijve kunnen zien en ervaren”, aldus wethouder Berend de Vries. Het college trekt een paar weken uit voor de prijsvraag.  De naam met de meeste stemmen, wint.

“In de volksmond wordt aan een beeldbepalend object of gebouw binnen afzienbare tijd een bijnaam gegeven. Die creativiteit willen wij hier ook graag benutten. Mensen in de stad kunnen een geschikte naam bedenken”, aldus Berend de Vries. 
Op 12 oktober ging de eerste paal van de nieuwe brug de grond in. Aan het eind van deze maand zijn dat er 66. Het werk aan de brug is tussen 7.30 en 18 uur. Als het weer meezit is de brug klaar in juni 2012.