Prijswinnaars receptenwedstrijd Kinderboekenweek

De rode loper lag uit bij Restaurant Etenstijd op de eerste dag van de Kinderboekenweek. Daar werden namelijk  de prijswinnaars ontvangen van de receptenwedstrijd van Bibliotheek Midden-Brabant en Etenstijd.

Kleine koks in het zonnetje
Om half 5 kwamen Damian, Teun, Daan, Jade, Noel, Anne Elysa, Juultje, Manon, Sterre en Lente een beetje onwennig aan. Maar ze werden snel op hun gemak gesteld door Fraukje van der Meeren. Zij is manager van Kindertijd, het kinderrestaurant van Etenstijd. Na een drankje om het ijs te breken werden ze ontvangen in het theater voor een kort officieel programma. Helma van de Langerijt, projectleider Kinderboekenweek van Bibliotheek Midden-Brabant, vertelde dat ze erg veel honger had gekregen bij het doornemen van alle recepten. Een voor één werden de prijswinnaars naar voren geroepen en kregen zij onder luid applaus een exemplaar van het boekje. Om hun kwaliteiten als koks te benadrukken kregen ze bovendien een koksmuts en waren ze goed herkenbaar. Ze wisten niet wat ze hoorden toen er verteld werd dat er maar liefst 7000 boekjes gedrukt zijn. Na een paar groepsfoto’s was het natuurlijk tijd om te eten. Als extra verrassing had de kok van Etenstijd zelfs een paar recepten uit het kookboekje op het buffet gezet!

Het Kinderboekenweekkookboekje is een cadeautje voor alle kinderen die tijdens de Kinderboekenweek (nog t/m/ 17 oktober) Restaurant Etenstijd of een vestiging van Bibliotheek Midden-Brabant bezoeken. Totdat ze alle 7000 op zijn!