Prikken zonder afspraak locatie bij Koning Willem II Stadion blijft open tot eind 2021

prikken zonder afspraak

Vanwege succes zal de vaccinatielocatie bij het Koning Willem II Stadion open blijven tot eind dit jaar. Op deze locatie kon je je laten vaccineren zonder afspraak. 1.900 mensen hebben zich hier inmiddels laten vaccineren. De GGD zal in Tilburg en de rest van regio Hart voor Brabant actie ondernemen om vaccineren zo gemakkelijk mogelijk te maken.  

Hoge vaccinatieopkomst in de regio

De vaccinatieopkomst (minimaal 1 prik) van regio Hart voor Brabant behoort met 83,5% tot de hoogste van Nederland. Het landelijke gemiddelde is 79%. Ook in de steden ‘s-Hertogenbosch (83%) en Oss (82%) is de vaccinatieopkomst hoog. De vaccinatieopkomst in Tilburg is 77% en ligt daarmee dicht tegen het landelijke gemiddelde aan.

Prikken zonder afspraak

Voor sommige mensen kan het maken van een afspraak een belemmering zijn voor vaccinatie. Dat kan komen door de aangeboden tijdstippen die niet uitkomen of door het online inplannen wat een belemmering kan zijn. Deze drempels worden weggehaald door te werken met een vrije inloop.

De GGD zal meer actie ondernemen om je op een laagdrempelige manier te kunnen laten vaccineren. Bijvoorbeeld bij pop-up locaties. Wil jij je laten vaccineren zonder afspraak? Ga dan naar de website van de GGD voor meer informatie. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog steeds op afspraak vaccineren. Dat kan via deze website of telefonisch: 0800 7070.