Primeur voor gemeente Tilburg dankzij hoogwaardig PRIS-systeem

Het Parkeer Route Infomatie Systeem (PRIS) in Tilburg is volledig vernieuwd en is het eerste PRIS in Nederland dat volledig conform de NEN-EN12966 standaard is geproduceerd.
Het bestaande systeem voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd, waarna de gemeente besloot een aanbesteding uit te schrijven voor een nieuwe PRIS. Data Display heeft deze aanbesteding in combinatie met Technolution gewonnen en zorg gedragen voor een compleet nieuwe PRIS dat past bij de uitstraling en het huidige straatbeeld van de gemeente Tilburg.
Voor het systeem zijn op 31 locaties nieuwe borden, masten en dynamische displays geïnstalleerd. Op 26 locaties zijn tevens full colour DRIPS geplaatst met behulp waarvan de weggebruiker meer gedetailleerd geïnformeerd kan worden over de actuele verkeersituatie.
Zowel voor de displays op de cityring als voor de ringbanen is gekozen voor dezelfde resolutie teneinde een uniforme uitstraling te behouden. 
In verband met de jaarlijkse kermis dienen elk jaar een aantal masten verwijderd te worden. Op deze locaties is gekozen voor een zogenoemde mastbox: een constructie waarbij de mast in een voet  wordt geschoven en daardoor makkelijk verwijderbaar is.
Bijzonder in dit project is ook dat er een aangepast protocol(Disperanto) is ontwikkeld waarbij het verzenden van data tot een minimum wordt beperkt. Dit levert onder andere een groot voordeel op ten aanzien van de communicatiekosten.

Specificaties PRIS 
Displaytechniek LED
Pixelpitch 12.5 mm op de ringbaan, 10 mm op de cityring
Aantal locaties 31
Kleuren LED’s Full colour
Communicatie Draadloos via GPRS
Aansturing Vanuit softwarepakket MobiMaestro(Technolution)

Video (incl. interview met de gemeente)