Primeur voor SPAR Zorgvlied: de winkel wordt eerste Foodclub van Brabant!

Je kent SPAR Zorgvlied misschien al wel als fijne buurtwinkel aan het Burgemeester van de Mortelplein. Maar komende tijd gaat hier een hoop veranderen. Zo heeft de winkel vanaf deze week een nieuwe eigenaar: de 32-jarige Nicky van Zoggel. En dat is nog niet alles. Deze SPAR-winkel wordt namelijk de eerste Foodclub van het concern in Noord-Brabant. Een pilot die bij succes mogelijk wordt uitgerold door heel Nederland. Wij spreken de ambitieuze Nicky over zijn plannen met de winkel.

Nicky heeft al een SPAR-winkel in Schijndel en dus is de winkel in Zorgvlied zijn tweede winkel. Daar is hij erg blij mee. “De winkel in Schijndel loopt op rolletjes. Ik vind het belangrijk om mijn medewerkers vrijheid te geven om hun eigen keuzes te maken. Dat gaat erg goed in Schijndel. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik nu gevonden.”

Hoewel Nicky nog een vrij jonge ondernemer is, heeft hij al veel ervaring. “Ik kom uit een echte ‘supermarkt-familie’. Mijn vader had altijd een eigen Edah in het dorp waar ik opgroeide. Toen ik een bijbaantje zocht, ben ik ook in de supermarkt terechtgekomen. Daar is het ook bij mij gaan kriebelen.” Al sinds 2014 is hij aan SPAR verbonden. “Vanaf 2014 heb ik de leiding over winkels van SPAR en sinds 2020 heb ik dus ook mijn eigen winkel in Schijndel. Daar is Tilburg nu bijgekomen.”

Blije medewerkers, is blije gasten

Gasten, zo noemt Nicky de mensen die in zijn winkels komen. “Supermarkten spreken vaak over klanten, maar ik zie onze winkel niet als supermarkt. Meer als gemakswinkel. Eigenlijk komen horeca en het doen van je dagelijkse boodschappen bij ons samen.” Uiteraard kun je bij SPAR terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar ze spelen vooral in op gemak en kwaliteit. “Je kunt bij ons terecht voor je gekoelde biertje of wijntje, maar ook voor verse maaltijden, een rijk belegd broodje of een lekkere salade.”

Nu de winkel van Nicky is, heeft hij direct mooie uitdagingen. “Allereerst ga ik me richten op het flink uitbreiden van ons team. Ik wil ervoor zorgen dat SPAR Zorgvlied een fijne werkomgeving wordt en blijft. Want: blije medewerkers, is blije gasten. Ook gaan we het assortiment direct wat veranderen, dat is namelijk best verouderd. Tot slot komt er binnen nu en twee weken een zelfscan-plein in de winkel.”

Nicky kan in ieder geval niet wachten om de buurt te leren kennen. “Natuurlijk heb ik mijn onderzoek wel gedaan. Het is een gemêleerde wijk die eigenlijk alles heeft. Hoge inkomens, lage inkomens, scholen, kantoren: SPAR kent maar weinig winkels op zo’n veelzijdige plek. Ik vind het vooral belangrijk dat iedereen hier welkom is en zich welkom voelt!”

Ondernemer Nicky van Zoggel.

Foodclub

In het voorjaar van 2023 volgt een complete metamorfose van SPAR Zorgvlied. De winkel wordt dan als eerste winkel in Noord-Brabant ingericht als Foodclub. Een concept dat SPAR nu al test in het Zeeuwse dorpje Philippine en nu ook naar Tilburg komt. “Dat doet echt in helemaal niets meer denken aan een supermarkt. Eigenlijk is het een horecazaak waar je ook je dagelijkse boodschappen kunt doen. De focus komt hier nog meer op gemak en kwaliteit te liggen. Zo maakt een barista de lekkerste koffies en kun je er heel veel verse gerechten kopen. Denk aan gevulde pita’s, vers belegde broodjes en pizza’s, pasta’s, wraps, smoothies en veel meer.”

Oftewel: een winkel waar je de hele dag door verse en lekkere producten kunt scoren. “Je kunt hier straks ook lekker komen zitten. Er komen namelijk genoeg zitjes in de winkel. Iedereen is hier van harte welkom. Of je nu je boodschappen komt doen, even snel iets te eten haalt om mee te nemen of je laptop openklapt om hier te werken.”

Solliciteren zonder motivatiebrief

Zoals je leest, wordt SPAR Zorgvlied een next level gemakswinkel. Nicky is dan ook druk bezig met het uitbreiden van het team. “Als je gastvrij en positief bent ingesteld, ben je hier van harte welkom. We hebben verschillende openstaande functies en ook een veelzijdig aanbod door de metamorfose van onze winkel. Het verschil met werken in een supermarkt is dat je hier veel meer een gastheer of gastvrouw wordt. Het sociale aspect in het werk wordt dan ook steeds belangrijker.”

Extra bijzonder: je kunt bij SPAR Zorgvlied solliciteren zonder dat je een motivatiebrief of CV hoeft mee te sturen. “Ik ga liever met mensen in gesprek. In een gesprekje van tien minuten weet ik precies of je iemand bent die wij graag toevoegen aan ons team. We willen alles voor onze gasten laagdrempeliger maken, maar ook voor onze medewerkers. Dus ook de gehele sollicitatieprocedure is ingesteld op laagdrempeligheid. Daarnaast is het zo dat je bij ons zelf je uren bepaalt. Of je nu fulltime wilt werken of één ochtend of middag per week: je bent bij ons welkom als je positief en gastvrij bent.”

Meer informatie

Lijkt het jou naar aanleiding van dit verhaal leuk om bij SPAR Zorgvlied aan de slag te gaan? Check dan snel deze link voor de actuele vacatures en mogelijkheid om je gegevens achter te laten.

SPAR Zorgvlied is zeven dagen per week geopend. Namelijk van 08:00 – 20:00 uur. Behalve op zondag. Dan is de winkel tussen 09:00 – 18:00 uur open.