Prins Heerlijk opent nieuw restaurant in Waalwijk

Binnenkort opent leerwerkbedrijf Prins Heerlijk een nieuw restaurant in Waalwijk. In het historische pand aan de Winterdijk 12 in Waalwijk wordt eind augustus een bijzondere horecazaak gevestigd: Restaurant De Koning. Hier worden jongeren met een functiebeperking of (ernstige) leerproblemen opgeleid tot volwaardig medewerker in de horeca. Restaurant De Koning is een nieuwe vestiging van Prins Heerlijk, een organisatie in Tilburg waar jongeren leren en werken in de Horeca, de Detailhandel en in de Zorg.

Het oude schipperscafé aan de Winterdijk is een prachtige plek, waar gasten straks welkom zijn voor een lunch, high tea of een heerlijk diner. Ook zijn er in de zaal, de voormalige leerlooierij, fantastische mogelijkheden voor bruiloften, bedrijfsfeesten of vergaderingen. De jongeren van De Koning zorgen daar samen met hun leermeesters voor een gastvrije ontvangst.

Prins Heerlijk

Prins Heerlijk is in 2008 gestart in Tilburg. Inmiddels worden zo’n 180 jongeren uit heel Brabant op een speciale manier opgeleid om te werken in de Horeca, Detailhandel en Zorg. Via een speciaal onderwijsprogramma worden jongeren met leerproblemen of een functiebeperking klaargestoomd om bij reguliere organisaties aan het werk te gaan. Prins Heerlijk heeft in Tilburg inmiddels vier vestigingen waar jongeren leren en werken: Prins Heerlijk eten en drinken aan de Nieuwlandstraat, Villa de Vier Jaargetijden in de Noordstraat en De Kleine Prins en Prins Heerlijk Factorium aan het Koningsplein, allemaal in Tilburg. Daar worden zij op de werkvloer begeleid door een jobcoach van Prins Heerlijk. Inmiddels zijn ruim 120 jongeren op deze manier aan de slag bij reguliere werkgevers in de genoemde sectoren.

De Koning

De Waalwijkse horecaondernemer René van Loon gaat De Koning leiden: “Ik zie De Koning als een heel mooie nieuwe uitdaging, voor Waalwijk, voor mezelf, voor het nieuwe team van leermeesters, maar vooral voor de jongeren die hier komen werken en leren”

In het nieuwe restaurant worden, net als in de restaurants in Tilburg, opleidingen verzorgd in de vorm van ‘Speciaal MBO in Bedrijf’. De jongeren gaan in hun eigen tempo, ondersteund door een gespecialiseerd onderwijsteam naar een regulier MBO-diploma. Dit onderwijs op maat is voor de horeca door Prins Heerlijk in samenwerking met De Rooi Pannen uitgewerkt. Inmiddels hebben zo’n 100 jongeren een diploma behaald in horeca of detailhandel, en bijna 30 in de zorg. In de zorg werkt Prins Heerlijk samen met het Koning Willem 1-college in Den Bosch, en met een groot aantal zorginstellingen Midden-Brabant.

Voor Prins Heerlijk is deze vestiging in Waalwijk een nieuwe loot aan de stam. “We werken al op een heel positieve manier samen met allerlei partijen in Waalwijk en omgeving. Via de gemeente Waalwijk, Baanbrekers en Praktijkschool de MET hebben we al een aantal jongeren uit Waalwijk, maar ook uit Loon op Zand en Heusden opgeleid en begeleid naar een baan in de horeca.” aldus Gief van Schijndel, directeur van Prins Heerlijk. “Samen met horeca-ondernemers in de regio Waalwijk gaan we kijken hoe we goede werkplekken voor de jongeren, en gemotiveerde medewerkers voor horeca-bedrijven aan elkaar kunnen koppelen”.