Prins Kiske d’n Irste zwaait de scepter over D’n Haozenpot

Zaterdagavond werd in Udenhout tijdens het traditionele Prinsenbal de Prins Carnaval  bekend gemaakt. D’n Haozenpot gaat het carnavalsseizoen 2009/2010 in met Prins Kiske d’n Irste als Prins Carnaval van D’n Haozenpot. Zijn Adjudant Rick zal hem, voor zover Prins Kiske de ins & outs nog niet kende, met raad en daad bij staan. Samen met een voltallige Raad van Elf zal dit duo D’n Haozenpot gaan leiden tijdens carnaval onder het motto “Haos toe eige mar nie!”.

Beiden zijn geen onbekenden in het Udenhouts carnavalsleven: Kees Weijtmans is voor de vierde keer Prins Carnaval. Rick van Kempen was ook vorig jaar zijn adjudant.

Sinterklaas
Tijdens een gezellig drukke avond in Café ’t Centrum werd rond 23.00 uur begonnen met een toneelstukje: Sint Nicolaas stapte het café binnen met elf zwarte pieten in zijn kielzog. Vanzelfsprekend vroeg Sint zich af wat er gaande was. Nadat de spreekstalmeester had uitgelegd dat men op zoek was naar een Prins Carnaval, stelde Sinterklaas voor dat wellicht één van zijn Pieten deze rol wel op zich kon nemen. Goed idee, maar dan moest wel alle roet van de Pieten afgewassen worden. Nadat zij allemaal een stevige wasbeurt hadden ondergaan, bleek er toch geen geschikte Prins Carnaval tussen te zitten. Hoewel… plotsklaps kwam een bekend gezicht uit de wastobbe tevoorschijn en was de Prins Carnaval gevonden!

Veel nieuws
Nadat Kees Weijtmans door de voorzitter van Stichting Karnaval Udenhout als prins geïnstalleerd was, stelde de kersverse Prins Kiske d’n Irste van over ‘t Spoor zijn Adjudant Rick aan het publiek voor. Samen gaan zij met de Raad van Elf het komende carnaval tegemoet. De Raad van Elf die, voor het komende carnavalsseizoen, ook nog eens allemaal in het nieuw gestoken zijn qua kleding.

Prins Kiske en Adjudant Rick hebben hun sporen in het carnaval al verdiend: Prins Kiske (41 jaar, getrouwd en zelfstandig ondernemer) is voor de vierde keer Prins van D’n Haozenpot. Adjudant Rick (25 jaar, samenwonend en elektriciën) was vorig jaar al zijn Adjudant en daarvoor actief in de Raad van Elf. Met Prins Kiske en zijn gevolg kan carnaval in D’n Haozenpot vol vertrouwen tegemoet gezien worden!