Nieuws

Let op! Dit artikel is al 125 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Profiteren van energie-aanbiedingen: zo vind je ze

Ieder jaar zijn er weer veel nieuwe energie aanbiedingen te vinden. Ook in 2021 zijn er weer goede aanbiedingen die het waard zijn om te vergelijken. Er zijn veel verschillende aanbiedingen die je kunt verwachten. Sommige energieleveranciers bieden welkomstcadeaus aan bij het afsluiten van een nieuw contract. Andere aanbieders zijn juist vrijgevig in het geven van cashback kortingen of cadeaubonnen. Het laatste punt wat erg belangrijk is bij een energie aanbieding is het bekijken van de tarieven. Sommige energieleveranciers promoten namelijk juist met erg goedkope energie tarieven.

Bijdrage van en geschreven door: Lequal

Hoe weet ik waar ik moet zoeken?

Op dit moment zijn bij verschillende energieleveranciers de variabele tarieven zelfs lager met een variabel contract dan met een vast contract. Wat in ieder geval duidelijk is door de opgedane kennis in de afgelopen jaren; je bent toch nog steeds het goedkoopst uit door over te stappen op een vast contract met een goede energie aanbieding. Maar hoe bekijk je nou precies welke leverancier jou de beste aanbieding kan geven? Daar helpen we je graag bij! Ten eerste willen we je meegeven dat het heel eenvoudig is om over te stappen van energieleverancier. Het kan je veel geld besparen, maar door bij energie aanbiedingen te kijken kan het je ook veel tijd besparen. Dit platform geeft namelijk een gemakkelijk overzicht van diverse energie aanbieders, zoals Nuon, Essent, EnergieDirect, Eneco, Oxxio, Delta, Pure Energie, NLE, Budget Energie, Engie en nog veel meer!

Waar moet ik op letten?

Als je een energieleverancier kiest, wil je natuurlijk zo logisch mogelijk investeren in de energiekosten. Het is dan ook aan te raden om voor gas en stroom combinatie aanbiedingen te kiezen. Wanneer je zelf alleen stroom hebt zijn er ook genoeg aanbiedingen te vinden voor jou. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan hoeveel stroom je denkt te verbruiken. Werk je momenteel ook veel thuis? Wellicht gebruik je de wasmachine net wat vaker, staat de verwarming de hele dag aan of gebruik je meer water en stroom van het koffiezetapparaat. Het is dan aan te raden om een wat ruimere aanbieding te kiezen dan dat je normaal gesproken zou doen.

Voordelen van het platform

Het ideale aan het platform waar alle energieleveranciers op staan is dat op het moment dat je over wil stappen, heb je te allen tijde een gratis overstapservice en 14 dagen bedenktijd. Je hoeft hierin zelf geen stappen te ondernemen omdat de leveranciers dit onderling met elkaar regelen. Daarnaast heb je door de bedenktijd toch nog de keuze om er vanaf te zien, als je toch liever voor een andere aanbieder wil gaan.