Dit is er te doen in de Kennismakerij tijdens Dear Future

Kennismakerij

Van 23 tot en met 29 september staat de European Social Innovation Week in het teken van Dear Future. De Kennismakerij, proeftuinvestiging van de Bibliotheek Midden-Brabant, is één van de locaties waar de hele week tal van bijzondere activiteiten te beleven zijn waar Tilburgers bij worden betrokken. 

Op het programma staan onder meer een bijeenkomst over Tiny Houses, een sessie rondom Food 2030 en een KennisKans over de stedelijke leefomgeving. Maar er is meer!

Een selectie uit het programma van de Kennismakerij

Wat gebeurt er met jouw online data?

In het programma ‘Proost, Op Privacy!’ wordt de Kennismakerij omgebouwd tot een kroegsetting. Na een minipubquiz gaat Panopticon-documentairemaker Peter Vlemmix als de uitbater het onderzoek aan met de bezoekers. Samen met een expertpanel van stamgasten. Hilarische, maar ook spannende praktijkvoorbeelden passeren de revue. Aan het eind van de avond kies jij waar jij staat ten aanzien van de vraag “Maar ik heb toch niets te verbergen?”

Denk je wel eens na over klimaatverandering?

Met meer hete dagen, toenemende droogte en meer wateroverlast op straat lijkt een witte kerst of een Elfstedentocht verder weg dan ooit. Zijn we klaar voor de toekomst? Kunnen we snel genoeg handelen om de klimaatverandering een halt toe te roepen? Wat moeten we in Tilburg doen of juist laten? Laat je mening horen in ‘Make (Y)our Future Climateproof Again’. De uitkomsten van het debat worden onder de aandacht gebracht van de wethouder en de gemeenteraad.

Hoe kunnen we verkiezingen eens ‘upshaken’?

Cabaretier Andries Tunru, TiU-onderzoeker Julien van Ostaijen en Rudy van Belkom van het Nieuwe Kiezen nemen het voortouw in de Shake Up rondom de verkiezingen. Ook is er een naschok van de Jongeren Shake Up die eerder dit jaar plaatsvond in samenwerking met Gemeente Tilburg én wordt er vooruitgeblikt met een testcase van de winnaars van deze jongereneditie, inclusief een bitterballenbrainstorm. Shake je mee? Bezoekers van alle leeftijden zijn welkom.

Wat is de toekomst van feesten?

De future of party is D.I.Y. (do it yourself). Aan het begin van de avond is er een workshop waarin bezoekers de VJ-software onder de knie krijgen om eigen visuals te programmeren. Vanaf 21.00 uur is het party time! De deuren van de Kennismakerij gaan voor het eerst in de geschiedenis open voor een feest. De vele beamers met de gemaakte visuals zorgen voor een kleurrijk decor voor de dance moves van jou en je vrienden.

De volledige line-up van de Kennismakerij tijdens Dear Future is te vinden op www.bibliotheeknieuwestijl.nl en op www.dear-future.nl. De programma-onderdelen van de Kennismakerij zijn gratis toegankelijk. Je wordt wel aangeraden om je van tevoren aan te melden via de website van Dear Future.