Programma Theaterweekend in Theaters Tilburg bekend

Het programma van het Theaterweekend in Theaters Tilburg is bekend. Onder andere Het Groot Niet Te Vermijden, Soundos & Murth Mossel en Opera Zuid zijn voor € 10 te bezoeken. Daarnaast zijn er rondleidingen en workshops te volgen. Het Theaterweekend is onderdeel van een landelijk initiatief en vindt plaats van 15 tot en met 17 januari. Kaartverkoop voor de zes voorstellingen en het randprogramma is reeds gestart via www.theaterstilburg.nl of 013- 543 22 20.

Het BankGiro Loterij Theaterweekend is opgezet om heel Nederland op een laagdrempelige manier uit te nodigen in de theaters. En natuurlijk zijn theaterliefhebbers ook van harte welkom om voor een mooie prijs een mooie voorstelling te zien. Goed voornemen voor het nieuwe jaar! Het weekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Nationaal Theater Fonds.

Programma voor jong en oud

Op vrijdagavond is er in de schouwburg het muzikale spektakel van Het Groot Niet Te Vermijden te zien. In de studio speelt Nachtgasten een improvisatievoorstelling: de acteurs krijgen ter plekke een verhaal en een rol en met het publiek als getuige improviseren ze er op los. Op zaterdag spelen comedians Soundos en Murth Mossel allebei driekwartier uit hun nieuwe shows. Op zondag is er om 14:00 & 16:00 uur de kindervoorstelling De geniale mislukte oerknal voor iedereen vanaf 6 jaar. Aansluitend is er een knutselworkshop voor kinderen. Tegelijkertijd is er in de schouwburg een muziektheatervoorstelling van Opera Zuid; dit keer zingen de zangers geen opera maar romantische songs uit de jaren ’30, ’40 en ’50. Bent u enthousiast geraakt? Na afloop is er in de foyer een sing-a-long met dezelfde zangers waarbij u van harte bent uitgenodigd om mee te zingen. Voor iedereen die altijd al eens een kijkje backstage heeft willen nemen, is er op zondag een rondleiding om 14:00 uur. Voor aanvang en na afloop van alle voorstellingen is er live-muziek.

NDT_JostijnLigtvoet_klein

Verkoopinformatie

Het BankGiro Loterij Theaterweekend vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 januari. Informatie & tickets à € 10 via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013-543 22 20 en aan de balie van Theaters Tilburg. De rondleiding is gratis toegankelijk, wel graag reserveren.