Programma Tilburg Ten Miles 2009 (bekijk de route)

Klik hier om de foto's van 2008 te bekijken >>>

De Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles is een hardloopevenement met toppers en trimmers dat plaatsvindt in Tilburg op zondag 6 september 2009. Kenmerkend voor het evenement is presteren in een sfeer van gezelligheid. Tienduizenden toeschouwers omzomen het parcours, straten zijn feestelijk versierd, tientallen looporkestjes ondersteunen de deelnemers. Start en finish zijn in het centrum van Tilburg. Op zaterdag 5 september vindt de TTM-Wandeltocht plaats.

Met 200.000 inwoners is Tilburg de zesde stad van het land. De stad heeft de laatste tien, vijftien jaren een enorme metamorfose ondergaan. Op economisch gebied, maar ook wat het sociale en culturele leven betreft. Het is een bruisende stad geworden met gezellige winkeltjes, veel terrasjes en volop activiteiten. Haal bij de VVV het gratis boekje Lekker Uit in Tilburg en zie wat deze voor velen 'onbekende' stad te bieden heeft.

Laten we eens wat opsommen. Tilburg Trakteert waarvan u door hier aan te klikken de informatie kunt zien, is een bundeling van wat Tilburg aan activiteiten en manifestaties te bieden heeft op cultureel, sportief en toeristisch gebied. Bijna wekelijks zijn er activiteiten met Festival Mundial in juni, de Tilburgse kermis in juli en de Tilburg Ten Miles begin september als hoogtepunten.

Terecht zijn de Tilburgers hier trots op, want bijna geen stad in Nederland biedt zo'n breed scala aan activiteiten. Voeg daar bij dat er de laatste jaren tientallen nieuwe cafés en eetgelegenheden zijn bijgekomen en het zal u duidelijk zijn dat Tilburg een heel ander imago heeft dan vroeger.

Tilburg ligt bovendien in het centrum van Middenbrabant met veel groen en wandel- en fietsmogelijkheden. De parken Wandelbos en de Warande en omgeving aan de westkant. De uitgestrekte Loonse en Drunense duinen noordelijk, de Oisterwijkse vennen aan de oostzijde en de Regte Hei en de grote landgoederen De Utrecht en Gorp en Rovert ten zuiden van de stad vormen een grote groene cirkel om Tilburg. Ideaal voor lopers en fietsers, zowel 'professionals' als trimmers. Recreatief zijn bovendien De Efteling, de Beekse Bergen en het Land van Ooit onder handbereik. Over al deze zaken is informatie te krijgen bij de VVV aan de Spoorlaan in Tilburg

U heeft ooit meegedaan aan de marathon van Rotterdam en genoten van de grote publieke belangstelling? U kent de sfeer bij de Dam-tot-Damloop als die eenmaal in Zaandam komt? Dan mag u de Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles zeker niet missen. Het evenement vindt plaats in en om het centrum van Tilburg met voor de 10 EM een forse lus naar buiten. Maar steeds loopt u weer door het drukke centrum. U ontdekt dat de goede eigenschappen uit het verleden in Tilburg bewaard zijn: de gastvrijheid, betrokkenheid bij de buurt, belangstelling voor wat er in de stad gebeurt. U ziet dat verschillende buurten hun straten uitgebreid versieren ter gelegenheid van dit top- en breedtesportevenement, bij mooi weer worden de stoelen buitengezet en – indien nodig – ook de tuinslangen uitgerold. Tienduizenden toeschouwers moedigen de lopers aan. De Tilburger is sportief betrokken en laat zijn enthousiasme merken. Niet alleen voor de toppers, maar voor alle deelnemers aan dit fantastische loopfestijn.

Programma zondag 6 september 2009
* Start Paleisring, finish Schouwburgring

Start bij de boog van Maandag® in de richting Piusplein
10.30 uur Familyrun 1 km, open familieloop
10.40 uur Interpolis Scholierenloop 1K Runaway 8 en 9 jaar
10.50 uur Interpolis Scholierenloop 1K Runaway 10 en 11 jaar

Start in de richting van de schouwburg
11.00 uur Minirun ca. 300 meter 0-4 jaar
Maximaal 200 deelnemers, begeleiding verplicht!

* Start Koningsplein, finish Schouwburgring
11.10 uur De Rooi Pannen City Run 3 km

11.25 uur introductie 10 km atleten
11.30 uur Maandag ® 10 KM mannen en ASICS NK 10 km
12.15 uur officieuze prijsuitreiking top drie internationaal/nationaal

12.40 uur introductie 10 km atletes
12.45 uur Tilburg (2009) Ladies Run 10 K en ASICS NK 10 km
13.30 uur officieuze prijsuitreiking top drie internationaal/nationaal

14.15 uur Brabants Dagblad 10 EM wedstrijd (m) en trimloop
15.15 uur prijsuitreiking internationaal

16.00 uur officiële prijsuitreiking ASICS NK 10 km

Klik hier voor de route van de Tilburg Ten Miles >>>

Handige links:
www.tilburgtenmiles.nl
www.tilburgtrakteert.nl