Nieuws

impulsgelden
Let op! Dit artikel is al 641 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Provinciale impulsgelden voor zes Tilburgse culturele initiatieven

Zes Tilburgse initiatieven ontvangen een subsidiebijdrage uit het provinciale impulsgeldenprogramma. Het gaat om innovatieve, toekomstbestendige en aansprekende culturele projecten. Met een impulsbijdrage kunnen deze initiatieven uitgroeien tot verankerde projecten waar we in Brabant trots op kunnen zijn.

Dit zijn de zes gehonoreerde projecten in Tilburg e.o.:

Tilburg Dansstad

Tilburg Dansstad wil met het festival Being There de stad uitnodigen om deel te worden van de collectieve ruimte en Tilburg als stad van dans en dansmakers op de kaart zetten. Dans in de openbare ruimte creëert verbindingen tussen de makers, bewoners, ondernemers en overheden. Daarnaast draagt het bij aan de positieve ervaring van ruimte. Met de bijdrage uit de impulsgelden kan het festival (internationaal) op de kaart worden gezet.

Kamerata Zuid

Kamerata Zuid produceert met succes voorstellingen die nieuwe doelgroepen in aanraking laten komen met klassieke muziek. Dit doet Kamerata Zuid door nieuwe (co)producties te creëren, waarbij klassieke muziek wordt verweven met moderne muziek en muzikanten. Om de organisatie te professionaliseren en de producties voor een grotere markt beschikbaar te maken, ontvangt Kamerata Zuid in een bijdrage uit de impulsgelden.

Corpo Máquina

In 2017 richtten choreograaf Guilherme Miotto en jongerenwerker bij R-Newt Amine Mbarkihet het dansgezelschap Corpo Máquina op. Het gezelschap stelt fysieke aanwezigheid en beleving centraal in haar werk en betrekt daarbij ongeschoolde bewegers uit specifieke doelgroepen. De voorstellingen dragen bij aan de talentontwikkeling van de deelnemers door een bottom-up manier van werken. Door met de toekenning uit de impulsgelden de organisatie te ontwikkelen en versterken wil het gezelschap haar talentontwikkelingsprogramma uitbreiden en haar zichtbaarheid vergroten.

Factorium Podiumkunsten

Factorium gaat een nieuw trainingsprogramma ontwikkelen voor urban talent. Hiermee speelt Factorium in op de vraag van bestaande en nieuwe doelgroepen en vult het een leegte op in de keten van urban talentontwikkeling. Met een bijdrage uit de impulsgelden wordt een programma ontwikkeld met coaching, workshops, events en voorstellingen. Het centrum voor de kunsten vervult daarmee een voorbeeldrol voor andere centra.

Mathijs Leeuwis

Na lange tijd als songwriter te hebben gewerkt, heeft Mathijs Leeuwis zich toegelegd op het spelen van de pedal steel gitaar. In zijn zoektocht naar nieuwe toepassingen van dit instrument kwamen al enkele mooie kansen op zijn pad, zoals het album GALIBIER dat hij in 2018 uitbracht en de selectie voor de Music Hub Brabant. Door zijn organisatie op zakelijk vlak te ontwikkelen wil Mathijs meer tijd vrijmaken voor zijn artistieke werk en daarmee nieuwe kansen op het gebied van publieksgroei ten volle benutten.

Art in Oisterwijk

Art is Oisterwijk is een festival voor beeldende kunst in de openbare ruimte. In de voorbereiding en uitvoering van het festival wordt gebruik gemaakt van de experimentele en nieuwe ‘Space-Time Layers’-techniek. Deze app dient zowel als middel tot publieksinteractie als innovatief marketinginstrument. Ook kan de app voor, tijdens en na het festival worden ingezet. Met behulp van de bijdrage uit de impulsgelden en de nieuwe app, werkt Art in Oisterwijk aan het bereiken en betrekken van bestaande én nieuwe doelgroepen.

Impulsgeldenprogramma

Met het impulsgeldenprogramma wil Provincie Noord-Brabant initiatieven stimuleren die een impuls geven aan de duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem in de volle breedte: professionele kunsten, amateurkunst en cultuureducatie. Onder andere makers, culturele instellingen en overheden kunnen een beroep doen op de impulsgelden. Het gaat om financiering met een blijvend effect door middel van een tijdelijke impuls. Kunstloc Brabant adviseert aanvragers en is in opdracht van de provincie onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van het impulsgeldenprogramma.

Reageer op dit bericht