Pulcinos hunkert (met nieuwe menukaart) naar heropening horeca: ‘Mijn hart ligt bij koken voor gasten’

pulcinos tilburg

Middenin de coronacrisis een horecazaak openen, door maatregelen geen gasten mogen ontvangen en snel blijven schakelen. Dit is de samenvatting van het eerste jaar van horecaondernemer Thomas Derks. Hij breidde zijn limoncello-merk Pulcinos afgelopen zomer uit met een fantastisch eetzaakje in het Dwaalgebied. Tijd voor een update. Want: ondanks de moeilijke tijden lanceerde Thomas onlangs een nieuwe menukaart, heeft hij mooie toekomstplannen en inmiddels is ook zijn terrasvergunning binnen.

“Mixed feelings, maar uiteindelijk gewoon super goed gedaan.” Zo kijkt Thomas terug op afgelopen periode. Hij draaide een zomer op volle toeren en steeds meer Tilburgers wisten het zaakje in de Nieuwlandstraat te vinden voor een broodje of diner. En toen besloot de overheid om de horeca te sluiten. Maandenlang. Pulcinos schakelde om en ging zich volledig richten op afhalen en thuisbezorgen. “We blijven ons richten op afhalen, maar zodra we weer open mogen, stoppen we met thuisbezorgen. Koken en de gerechten waar je liefde in stopt in bakjes proppen, het is niks voor ons. We willen contact met onze gasten, zien wat ze van onze gerechten vinden en ze volledig in de watten leggen. Die beleving kunnen we niet meegeven als we thuisbezorgen.”

Thomas kan dan ook niet wachten om weer de deuren te openen. “Mijn hart ligt bij koken voor gasten. We hebben een super leuk concept, al onze gerechten zijn vers, huisgemaakt en van de beste kwaliteit. Dat wil ik met de mensen delen.”

Nieuwe menukaart

Afgelopen maanden konden Tilburgers kennis maken met Pulcinos, maar richting de heropening van de horeca vindt Thomas het tijd om heel Tilburg te laten genieten van zijn gerechten. Hij heeft dan ook een nieuwe menukaart samengesteld die je vanaf nu kunt proeven. Nog eventjes door af te halen of thuis te laten bezorgen, maar hopelijk snel in het eetzaakje in het Dwaalgebied.

Zowel de lunchkaart als de dinerkaart hebben een impuls gekregen. “Onze vernieuwde Pulcinos sandwich en broodje shortrib moeten mensen proeven. Dat zijn wel mijn persoonlijke favorieten. Maar ook ons broodje met sashimi-tonijn is top. Eigenlijk moeten ze gewoon alles komen proeven,” lacht Thomas.

Thomas en zijn keukenbrigade leggen gigantisch veel focus op het maken van het perfecte broodje. “We werken samen met de Tilburgse bakkerij BroodopMaat. Per lunchgerecht ontwikkelen zij een broodje die naar onze mening het beste past bij het lunchgerecht. Het ene broodje heeft een krokantje nodig, de andere juist een lekker zag briochebroodje.”

pulcinos nieuwe menukaart

Die verfijning in de samenstelling van gerechten en het gebruik van kakelverse producten proef je terug. Ook op de vernieuwde dinerkaart. “De rendang viel afgelopen zomer zo in de smaak, dat die terugkomt op de menukaart. Ook hebben we een pasta gambieri die één van mijn favorieten is. En het broodje hamburger natuurlijk, dat is inmiddels wel een begrip geworden.”

Over lekkere dingen in Tilburg gesproken. Bij Pulcinos werken ze ook zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers. “Onze dessertkaart bestaat uit producten van lokale ondernemers. Denk aan Friandries en ’t IJsboerinneke. Ook halen we onze vleeswaren bij Capo del Pio. Ik blijf het belangrijk vinden dat we elkaar lokaal blijven supporten. Zeker in deze tijd.”

Terras op het radiopleintje

Ook fijn voor Thomas richting de heropening: hij heeft zijn terrasvergunning binnen. Dat betekent dat je – zodra het weer kan – op het terras van Pulcinos kunt genieten van de heerlijke gerechten. “We gaan zo’n 6/7 tafels op ons terras plaatsen zodat mensen met lekker weer ook buiten kunnen zitten.”

Om te vieren dat Pulcinos een terrasvergunning heeft gekregen, hebben ze zodra het terrasseizoen is geopend een leuke actie. “We hopen dat we snel met ons terras open mogen. Vanaf dat moment zijn onze borrels limoncello de hele maand lang €2,-.”

pulcinos nieuwe menukaart

Meer informatie

Wil je meer weten over Pulcinos? Of de hele menukaart bekijken? Check dan de website van Pulcinos. Hier kun je ook de heerlijke limoncello’s van Thomas bestellen.

Op de hoogte blijven van alle actuele acties en nieuwtjes rondom Pulcinos? Volg ze dan vooral op Facebook en Instagram.

Je kunt Thomas blijven supporten door er broodjes of gerechten af te halen of thuis laten bezorgen. Hij hoopt jullie graag weer in zijn zaakje te ontvangen.