Pulcinos pakt uit met Valentijn door lokale samenwerkingen: ‘Ik vind het belangrijk dat we elkaar helpen in Tilburg’

pulcinos valentijn

Wat een jaar voor de splinternieuwe Tilburgse horeca-ondernemer Thomas Derks. Hij opende midden in een onzekere tijd door corona een heel leuk horecazaakje in het Dwaalgebied: Pulcinos. Een sfeervol zaakje waar je heerlijk kunt lunchen en dineren. Door de verschillende lockdowns ging Thomas zich direct focussen op afhalen en bezorgen. Daarnaast zocht hij verschillende samenwerkingen met andere ondernemers. Want: “Ik vind het erg belangrijk om elkaar te helpen in Tilburg als ondernemers.” Met die visie heeft hij ook tijdens Valentijn een heerlijk menu samengesteld. 

Fotografie: Beeldveld / Wilfried Scholtes

Om niet alleen zichzelf te voorzien van inkomsten, maar ook andere ondernemers te steunen, heeft Thomas een Valentijnsmenu samengesteld waarmee hij ook andere lokale Tilburgse bedrijven steunt. Denk aan Henri Bloem, Friandries en ’t IJsboerinneke.

Valentijnsmenu Pulcinos

pulcinos valentijn

Het Valentijnsmenu van Pulcinos mag er zijn. Ze bieden een driegangendiner aan voor €28,50 inclusief een mooie fles rosé bubbels van Henri Bloem Tilburg. En dat driegangenmenu ziet er heerlijk uit.

  • Voorgerecht: zalmfilet gepekeld in bruine suiker, zeezout, limoen, citroen, dragon en cognac. De gepekelde zalm wordt geserveerd met een salade van venkel, radijs, zoetzure sjalot en een vinaigrette van olijfolie, azijn en yuzu likeur.
  • Hoofdgerecht: flat iron steak uit Uruguay met gegrilde groene asperges en chimichurri. Het gerecht wordt geserveerd met aardappels uit de oven die zijn aangemaakt met oregano en feta.
  • Dessert: een ijsdessert van witte chocolade en framboos. Het dessert wordt verzorgd door ’t IJsboerinneke uit Moergestel.

Optioneel is het mogelijk om een doos bonbons van Friandries (met de likeursmaken van Pulcinos), een fles limoncello vanille van Pulcinos, twee likeurglaasjes, een roos en een kaars bij te bestellen. Dit totaalpakket kost eenmalig €40,- extra.

Goed om te weten: mocht je vegetarisch zijn, allergenen hebben of andere dieetwensen, dan zijn er altijd alternatieven te bespreken. Bestellen kan tot 12 februari door te mailen naar info@pulcinos.nl of te bellen naar 013-2045111.

Korting op limoncello van Pulcinos

Zoals je hierboven al hebt gelezen, maakt Thomas onder de naam van Pulcinos ook al jarenlang heerlijke limoncello’s. Veel Tilburgers zijn hier al mee bekend en er inmiddels verknocht aan. Ken jij de likeuren van Pulcinos nog niet? Dan moet je dit zeker eens uitproberen. Ze hebben een heerlijke limoncello, limoncello met vanille invloeden, arancelo en een yuzu likeur. Tot en met 14 februari hebben we een leuke kortingscode voor je. Met de code ‘Tilburg25’ krijg je namelijk 25% korting op alle likeuren van Pulcinos. Bestellen kan via de webshop.

valentijn pulcinos