Purple introductieweek gaat -inclusief festival in de Spoorzone – door voor 10.000 Fontys-studenten

purple introductieweek

Goed nieuws voor de 10.000 eerstejaarsstudenten die na de zomervakantie starten met hun hbo-opleiding bij Fontys. Het programma van de Purple Introductieweek is weer als vanouds, inclusief de gewaardeerde stadsdagen en het populaire Purple Festival.  De Purple Introweek vindt plaats van maandag 23 tot vrijdag 27 augustus in Tilburg en andere steden waar Fontys is gevestigd. 

Vooruitlopend op nadere besluitvorming door de overheid heeft het College van Bestuur van Fontys gekozen voor het organiseren van de volledig fysieke introductieweek. “De Purple Introweek vol met kennismakingsactiviteiten zorgt ervoor dat onze studenten op een laagdrempelige en prettige wijze starten met hun opleiding. We weten dat je thuis voelen en contact met je medestudenten daarbij heel belangrijk zijn. Nu de samenleving meer en meer open gaat, kiezen we dan ook voor een introductieweek op locatie zodat écht ontmoeten mogelijk is. Uiteraard is er ook deze editie aandacht voor de veiligheid en gezondheid van onze studenten,” aldus Joep Houterman, voorzitter van het college van bestuur van Fontys.

Op maandag 23 en dinsdag 24 augustus zijn er kleinschalige introductie-activiteiten van de verschillende opleidingen bij Fontys. Op woensdag 25 augustus staat in Tilburg een kennismaking met de stad op het programma. Het Leijpark wordt omgetoverd tot een ontmoetingsplek en studenten kunnen onder andere kennismaken met studieverenigingen, daarnaast zijn er doe- en sportactiviteiten in groepsverband.

Purple festival Spoorzone

Op donderdag 26 augustus vindt het populaire Purple Festival plaats in de Spoorzone. Purple is een divers festival met verschillende podia, spellen en vermaak. Band with Benefits, Mental Theo, Herrie met Gerrie en nog vele anderen treden op. Ook is er dit jaar een Fontys Talent Stage met eigen talenten. Er is optimisme bij de overheid over het organiseren van grootschalige evenementen (vanaf 28 juli) met maximaal 25.000 bezoekers, mits er gebruik wordt gemaakt van Testen voor Toegang waarbij bezoekers een negatieve testuitslag kunnen tonen of kunnen aantonen dat zij volledig gevaccineerd zijn. Wat dit concreet betekent voor de bezoekers van het Purple Festival wordt nog besproken met betrokken gemeenten en veiligheidsregio’s. De organisatie is ook nog in gesprek over de overnachtingslocaties voor studenten.

Warm welkom

De Purple Introweek staat voor een warm welkom en een gezellige kennismaking met medestudenten en docenten. Voor Fontys is een veilig verloop van deze kennismaking van groot belang. Dit jaar vraagt de situatie rondom corona extra aandacht van de organisatie. Als het aantal besmettingen en de vaccinatiegraad in Nederland zich gunstig blijft ontwikkelen wordt verwacht dat het kabinet op 13 augustus besluit om landelijk voor alle sectoren de anderhalve meterrichtlijn los te laten. Toch is in de plannen voor de introductieactiviteiten ook rekening gehouden met minder positieve scenario’s zodat relatief eenvoudig het programma kan worden aangepast. Echte duidelijkheid over het programma en de eventuele maatregelen en richtlijnen is er dus pas één week voor de start van de Fontys Purple Introweek.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Purple introductieweek? Check dan de website van Purple.