Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3756 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Quality Sport Centre breidt uit!

Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ)

Braziliaans Jiu-Jitsu is een vechtkunst waarbij het draait om de vaardigheid om een tegenstander die weerstand biedt te controleren op een zodanige manier dat deze zich overgeeft.

Vanwege het feit dat deze controle over het algemeen makkelijker is op de grond dan in een staande positie, zijn veel van de technieken in Braziliaans Jiu-Jitsu gericht op het neerhalen van een tegenstander en het dominant positioneren op de grond zodat een tegenstander onschadelijk gemaakt wordt.

Studenten van deze sport ontwikkelen een brede en diepe kennis van de werking en limieten van het menselijk lichaam. Deze kennis kan aangewend worden om een tegenstander te controleren en te onderwerpen op een niveau dat de student nodig acht. De weg naar het vergaren van deze kennis is veeleisend voor lichaam en geest. Studenten profiteren van een toegenomen fysieke conditie, een toegenomen probleem-oplossend vermogen, zelfkennis over lichaam en geest en de vele sociale voordelen van het werken in een grote groep van medestudenten die hetzelfde voorstaan en daardoor van elkaar leren en samen plezier hebben.

Het doel

Het controleren en het overmeesteren van grotere, sterkere en agressievere tegenstanders is het waar het om draait in deze sport. Dit wordt mogelijk gemaakt door het creëren van hefboom effecten, dominante positie en het vastpakken van je tegenstander.

Het beoefenen van Braziliaans Jiu-Jitsu als sport is om dagelijks op een veilige manier met andere studenten te trainen om deze sport eigen te maken en daardoor individuele doelstellingen te bereiken in een teamsportachtige omgeving.

Renzo Gracie

Renzo Gracie (spreek uit Henzo Grasie) is een wereld bekende beoefenaar van Braziliaans Jiu-Jitsu en Mixed Martial Arts (MMA). Hij is een gerespecteerd lid van de beroemde Gracie familie uit Brazilie (de uitvinders van deze sport) en wordt gezien als een een van de grondleggers en innovatoren van de moderne uitvoering van deze sport en heeft veel gedaan voor de groei van deze sport wereldwijd. Op de Centrale Academy in Manhattan, New York City heeft hij een groot team van zo’n beetje de beste beoefenaars en instructeurs verzameld die deze sport kent, waarvan vele familie leden zijn. Renzo’s beroemdheid en charisma zijn de basis voor velen om bij Renzo te trainen. Zowel professionele vechters als de alledaagse beoefenaars zijn bij Renzo actief om hun vaardigheden te vergroten en te ontwikkelen tussen inmiddels 1000 studenten.

Renzo vindt het belangrijk dat de sport zich verder blijft ontwikkelen over de hele wereld en heeft besloten om in Nederland voet aan de grond te zetten en Breda is de eerste lokatie in Nederland.

De lessen

De lessen zijn zodanig ingedeeld dat er een combinatie van kracht en conditionele warm up plaatsvindt, gevolgd door een demonstratie van technieken die vervolgens geoefend worden. Vervolgens vind een praktische uitvoering plaats van deze technieken middels het live sparren met wisselende tegenstanders om tenslotte te eindigen met een goede cooling down. Het is een echte uitdagende trainingssessie voor lichaam en geest die een groot gevoel van doel en vaardigheid ontwikkeld.

Wij zijn ervan overtuigd dat Braziliaans Jiu-Jitsu ook voor u een van de meest gekoesterde en plezierige activiteiten van uw leven zal worden. Het geeft u een vertrouwen, kennis en lichaamsvaardigheid en conditie die weinig mensen in hun leven zullen kennen

(Gedeeltelijk vertaald van renzogracie.com)
Dit alles onder leiding van
Kemail Verhoeven
Instructeur Renzo Gracie Holland

Reageer op dit bericht