Tilburgs armoedeglossy Quiet 500 in Haags museum

Quiet 500

Tijdens de tentoonstelling Arm en Rijk/Rijk en Arm in het Haags Historisch Museum wordt ook de Tilburgse armoedeglossy Quiet 500 belicht, die de afgelopen jaren veel lawaai maakte voor stille armoede. De spraakmakende advertenties uit de Quiet 500 zijn blikvangers op de tentoonstelling.

Quiet 500 in het museum

Ralf Embrechts, mede-initiatiefnemer van de Quiet 500 vertelt: “Het is eervol om als jong initiatief nu al in een museum te liggen, en het past goed bij de toon van de tentoonstelling. Dat rijk ook voor arm zorgt is van alle tijden, alleen waren we dat misschien de laatste tijd een beetje vergeten. Met de Quiet 500 proberen we die kloof te slechten en de situatie van mensen in armoede te verlichten.”

Arm en Rijk/Rijk en Arm

De kloof tussen arm en rijk in Nederland lijkt de laatste jaren steeds dieper te worden. Ongelijkheid is één van de meest prangende problemen van deze tijd. In de tentoonstelling Arm en Rijk/Rijk en Arm komen thema’s als stadsontwikkeling, huisvesting, dagelijks leven en vrijetijdsbesteding aan bod. De focus ligt op de negentiende eeuw, met uitstapjes naar het verdere verleden en naar het heden. Hoe groot was de afstand tussen arm en rijk vroeger? Hoe leefde men naast en met elkaar? Welke successen werden geboekt bij armoedebestrijding en wat is de stand van zaken nu?

Quiet 500