Een kapstok voor armoedeverlichting

armoedeverlichting

Festival van het Levenslied steunt de Quiet Community dit weekend van harte. Op het podium van het grootste gratis Nederlandstalige festival van het land wordt een grote kapstok neergezet waar artiesten producten en diensten aan kunnen hangen.

Aandacht voor stille armoede

De Quiet Community is een ‘marktplaats zonder geld’ waar mensen met een krappe beurs terecht kunnen voor gesponsorde (en dus gratis) diensten en producten. De kapstok is een ludieke manier om aandacht te vragen voor stille armoede. Tickets voor een concert, shirt, gesigneerd album: het kan allemaal. Na het festival zal de ‘buit’ van de kapstok verdeeld worden onder de leden van de Quiet Community.

Inspiratie

De organisatie verwacht dat deze gulheid een bron van inspiratie wordt voor andere bedrijven om ook mee te doen met dit mooie platform. Bedrijven én particulieren kunnen dan echt het verschil maken voor mensen die het niet makkelijk hebben. In Tilburg doen al 152 bedrijven en organisaties mee om armoedeverlichting te bereiken.

Armoedeverlichting

Tilburg is de eerste stad in Nederland met zo’n platform. Kaartjes voor een pretpark, een gratis fietsreparatie, een knipbeurt bij de kapper of een etentje in een restaurant, allemaal dingen waar toegelaten leden voor kunnen aankloppen bij het platform. Op deze wijze wordt de armoede enigszins verzacht en de mensen versterkt. De Quiet Community en het Jack’s Casino Festival van het Levenslied gaan samen de strijd aan tegen stille armoede.