Nieuws

R-Newt Social Spring
Let op! Dit artikel is al 103 dagen oud en wellicht niet meer relevant

R-Newt komt met Social Spring: supertoffe activiteiten voor jongeren in Hart van Brabant

Vanaf deze week biedt het programma Social Spring van R-Newt jongeren in zeven (midden-)Brabantse gemeenten acht weken lang supertoffe activiteiten op het gebied van online content maken, gaming en pitchen. Deelname aan Social Spring is gratis en bedoeld om het mentale welzijn van jongeren een boost te geven in coronatijd. Social Spring wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw in het kader van Maatschappelijke Dienst Tijd (MDT).

Jongeren in de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Goirle, Dongen, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Boxtel kunnen meedoen aan verschillende activiteiten in april, mei en juni. In het programma gaan jongeren met name aan de slag met hun talenten, staan ze in contact met andere jongeren en kunnen ze iets (terug)doen voor een ander. Jongeren met interesse in online activiteiten, social media en podcasten leren in het programma Online Content bijvoorbeeld de fijne kneepjes van het vak. Serious Gaming biedt jonge game-fanaten de kans om in teams een (online) competitie tegen elkaar te spelen met mooie prijzen. En de Pitch Night biedt iedere jongere met een toffe idee de kans om zijn of haar idee te presenteren en een mooi bedrag voor de uitvoering te winnen. De programma’s staan onder leiding van ervaren professionals.

Welzijn jongeren staat centraal

“De corona-epidemie ontregelt het leven van jongeren volledig. Alle vastigheden zijn vervallen. Het welzijn van jongeren staat daarmee onder druk. Met Social Spring geeft R-Newt het mentale welzijn van jongeren een boost. We willen jongeren weer iets geven om naar uit te kijken. Iets positiefs om mee bezig te zijn en iets toekomstgerichts. met dit programma bieden we voor ieder wat wils,” aldus projectleider Jordy Sweep. R-Newt organiseert Social Spring in samenwerking met de andere gemeenten.

Gratis deelname

Jongeren met interesse in één van de drie programmaonderdelen kunnen zich via de Facebook en Instagram van R-Newt jongerenwerk aanmelden. In overleg met de deelnemende jongeren wordt bepaald op welke dagen het programma precies plaatsvindt.