Raar maar waar: Broodje Jantje komt met Brrroodje Jantje-ijs!

Brrroodje Jantje-ijs

Broodje Jantje lanceert tijdens de kermis (vanaf 25 juli) de limited edition Brrroodje Jantje-ijs. Met de hete zomerdagen in het vooruitzicht bedacht Tim Wijdemans (directeur Broodje Jantje) een ijsje dat niet alleen de smaak, maar ook alle kenmerken heeft van het populaire uitgaansbroodje. “Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met chocolade ijs met een zout smaak. Dat inspireerde mij en ik realiseer me dat het combineren van smaken in de komende jaren tot nieuwe ijssoorten zal leiden,” aldus Tim.

Herkenbare smaak

Uitgangspunt van het Brrroodje Jantje-ijs is dat de typische smaak van het Broodje Jantje wordt geproefd en gewerkt wordt met pure ingrediënten. Meester chocolatier Hein Geers (van Huize Geers aan de Piushaven) is erin geslaagd ijs te ontwikkelen met de herkenbare smaak van Broodje Jantje. Alle onderdelen van het Broodje Jantje zijn terug te vinden in het ijs en als garnituur worden brood en ui toegevoegd. Jan de Kort, bedenker van het 53 jaar oude Broodje Jantje, heeft het eindproduct geproefd en zijn zegen erover gegeven. “De spannende smaak is overduidelijk die van Broodje Jantje. Ik ben trots dat ik deze innovatie mag meemaken. Het is een genot in je mond,” aldus ambachtsman de Kort.

Vanaf 25 juli

Brrroodje Jantje-ijs is vanaf woensdag 25 juli in een limited edition verkrijgbaar tussen 17:00 – 22:00 uur bij Broodje Jantje op het Pieter Vreedeplein en bij Huize Geers aan de Piushaven. Een Brrroodje Jantje-ijs ervaring kost € 3,00.

Bonheur

Ruim 35 jaar was Broodje Jantje verkrijgbaar in de automatiek van Jan de Kort aan het NS Plein. Jantje groeide in die periode uit tot hét uitgaansbroodje in Tilburg en omgeving.  In 2005 nam Bonheur de rechten en receptuur van Broodje Jantje over. Sindsdien wordt de snack verkocht tijdens diverse grote publieksevenementen en in de locatie aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg.  Broodje Jantje bestaat uit speciaal gekruid gehakt met een krokant laagje, gebakken uien en een pittige tomatensaus op een lekker vers broodje. Wereldberoemd in Tilburg onder de naam ‘Jantje Rood’. Jantje is vandaag de dag in maar liefst acht varianten verkrijgbaar.