Rabo Willem II Foodtour van start: basisschoolleerlingen krijgen interactief lesprogramma over gezonde voeding

Deze week beginnen 14 basisscholen uit Tilburg en omstreken met in totaal 25 groepen en 611 leerlingen aan de Rabo WII Foodtour. Dit is een interactief lesprogramma over gezonde en duurzame voeding voor leerlingen van groep 7 en 8. De Rabo WII Foodtour is een initiatief van Willem II Betrokken, Rabobank, JOGG en 013Food.

Rolmodellen en zelf vloggen

In het interactieve lesprogramma maken de leerlingen tijdens de Foodtour kennis met gezonde en duurzame voeding. In diverse filmpjes geven Willem II- spelers en –trainers, voedingsdeskundigen en agrariërs tekst en uitleg. De leerlingen worden uitgedaagd om over de verschillende onderwerpen te vloggen. De opdrachten krijgen zij van niemand minder dan acteur Leo Alkemade. Ook kunnen klassen kiezen voor verschillende gastlessen die worden aangeboden vanuit de vereniging 013Food.

Een gezonde basis

Rabobank verbond zich in 2019 als maatschappelijk partner aan Willem II Betrokken. De partijen vonden elkaar in hun maatschappelijke betrokkenheid en het overlappende thema Food. De Rabobank wil met ‘Banking for Food’ van positieve invloed zijn op de transities binnen de landbouw en gezonde voeding. Het verbeteren van gezond eetgedrag maakt hier een essentieel onderdeel van uit. Voor Willem II Betrokken is ‘positieve gezondheid’ één van de drie thema’s waarop projecten en activiteiten gebaseerd zijn. Gezonde voeding en leefstijl passen hier dan ook perfect bij. Deze partijen vormen samen met JOGG Tilburg en de vereniging 013Food de basis van het lesprogramma.

Klas aanmelden

De Rabo Willem II Food Tour is van start. In het schooljaar 2022-2023 is er weer ruimte voor alle groepen 7/8 en brugklassen uit de regio. Aanmelden kan via de website.