Nieuws

Let op! Dit artikel is al 124 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Rabobank lanceert nieuwe ‘Een worstenbroodje met…’: Natuurlijk Tomaat en Podotherapeut van der Kaa gaan CO2-samenwerking aan

Rabobank neemt je mee naar initiatieven die onze regio versterken en waar zij als Rabobank bij betrokken zijn. Onder het genot van een worstenbroodje gaan ze in gesprek met de initiatiefnemers en laten zij zien waar ze mee bezig zijn en hoe dat bijdraagt aan een sterkere leefomgeving. In een korte video vertellen Natuurlijk Tomaat en Podotherapeut van der Kaa over de CO2 deal die zij maakten. Aanleiding hiervan was de MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen)-scan die Rabobank hen aanbood.

De initiatiefnemers laten zien waar ze mee bezig zijn en hoe dat bijdraagt aan een sterkere leefomgeving. Deze keer komen Natuurlijk Tomaat en Podotherapeut van der Kaa aan bod. Podotherapeut van der Kaa is via Rabobank aan de slag gegaan met het MVO-traject via Power-ED. Power-ED helpt MKB-bedrijven om duurzamer te worden en nieuwe businessmodellen te ontwerpen. Rabobank heeft ervoor gezorgd dat Podotherapeut van der Kaa op een laagdrempelige manier een MVO-scan kon maken van hun bedrijf en medewerkers. Via Power-ED kwam Natuurlijk Tomaat in contact met Podotherapeut van der Kaa. Zij zochten naar een bedrijf om hun CO2-uitstoot mee te compenseren. Bomen absorberen natuurlijk CO2, dus op die manier zijn zij bij elkaar gekomen.

Over Natuurlijk Tomaat en Podotherapeut van der Kaa

Natuurlijk Tomaat is begonnen als een tomatenkwekerij. De huidige eigenaren Alfons en Henriëtte van den Hoek uit Klein Dongen hebben het bedrijf in 2000 overgenomen van de ouders van Alfons. Eind 2015 zijn zij gestart met het telen van diverse biologische groenten. Ook maken zij van hun eigen tomaten sauzen voor soep en pasta. Ook zijn er verschillende activiteiten mogelijk bij het bedrijf. Zoals rondleidingen voor volwassenen, maar ook voor kinderen van de lagere school. Het volgen van workshops in de kaskeuken of vergaderen in de kaskeuken is ook een mogelijkheid.

Podotherapeut van der Kaa is een podotherapeut die inmiddels meerdere vestigingen heeft in Tilburg en omgeving. Zij zitten in de Reeshof, Piushaven, Dongen, Goirle, Gilze, Beethoven en de Korvel. Ervaring en kennis worden al bijna veertig jaar doorgegeven in het bedrijf met als kartrekker sportpodotherapeut Monique van der Kaa.