Rabobank ondersteunt lokale projecten met € 60.000,-

Samen sterker met Coöperatief Dividend. Onder die naam startte Rabobank Tilburg en omstreken dit jaar wederom een actie. Van 15 juni tot 27 juli konden verenigingen, stichtingen en initiatiefnemers projecten indienen die een extra steuntje kunnen gebruiken. Projecten die de leefbaarheid in Tilburg, Goirle, Dongen en Rijen ten goede komen.
 
Winnaars
De bank ontving 60 inzendingen! Een speciale commissie, die bestaat uit leden van de ledenraad, heeft de inzendingen beoordeeld. De commissie heeft 18 projecten geselecteerd die in aanmerking komen voor ondersteuning. Zij verdelen het totale bedrag van € 60.000,. De winnaars in Tilburg zijn: Tante Pollewop / Stichting Elimu Mount Elgon, Revalidatiecentrum Leijpark, Impresariaat Kunsten/Stichting MIC, Ouderenvereniging OBS Gesworen Hoek, Stichting NAHuis, Prospects@Work en Traverse/Ut Rooie Bietje.

Tijdens de ledenbijeenkomst op 29 oktober in Popcentrum 013 wordt bekendgemaakt hoe de bedragen verdeeld zijn.
 
Dividend aan de samenleving
Rabobank Tilburg en omstreken doneert jaarlijks haar Coöperatief Dividend aan de samenleving. In 2012 was dit bedrag ruim € 800.000,-. De Rabobank is een coöperatie en keert dus geen dividend uit aan aandeelhouders. In plaats daarvan keert zij dividend uit aan de lokale samenleving. De ondersteuning bestaat niet alleen uit geld, maar ook uit inzet van medewerkers en de inzet van netwerken en media. Het doel van Coöperatief Dividend is een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving. Dat kunnen projecten zijn gericht op zorg en ouderen, zelfredzaamheid, duurzaamheid en ondernemerschap. Ook cultuur kan rekenen op ondersteuning. Het project ‘Samen sterker met Coöperatief Dividend’is een onderdeel van het jaarlijkse Coöperatief Dividend.
 
Leden van Rabobank Tilburg en omstreken zijn van harte welkom bij de ledenbijeenkomst. Meer informatie op www.tilburg.rabobank.nl.