Rabobank Tilburg en omstreken gaat van 4 naar 2 kantoren

Mobiele Bankservice

Bankzaken vinden steeds meer digitaal plaats. Daarom past Rabobank Tilburg en omstreken haar dienstverlening hierop aan. De kantoren in Dongen, aan de Westermarkt in Tilburg en het servicepunt in Jan van Besouw in Goirle worden per 15 december a.s. gesloten. Deze kantoren zijn op dit moment dicht in verband met de corona crisis en gaan niet meer open. De kantoren in Tilburg aan de Spoorlaan en de Heyhoefpromenade blijven geopend.

“Het gebruik van mobiel- en internetbankieren heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Als gevolg daarvan worden onze bankkantoren minder bezocht.”, aldus Lilian Damen, directievoorzitter van Rabobank Tilburg en omstreken.

Bereikbaarheid

“Dichtbij is voor iedereen anders.”, aldus Damen. “Via videobellen, face-to-face op één van onze kantoren of bij de klant thuis en 24/7 via internet en telefoon. De klant bepaalt zelf waar en wanneer het hen uitkomt. Het sluiten van kantoren betekent dus niet dat we minder ‘dichtbij’ worden, integendeel. Dichtbij zijn gaat verder dan gebouwen van steen.”

Extra service

“Natuurlijk  zullen er  klanten  zijn  die hulp nodig hebben bij hun dagelijkse bankzaken. Zij kunnen extra service en  ondersteuning tegemoetzien. Onze mobiele adviseurs bezoeken deze klanten desgewenst thuis om ze te ondersteunen met de bankzaken. Ook geven zij tips om financieel misbruik te voorkomen en tegen te gaan. Met de Rabo Geld Express kunnen we zorgen dat er contant geld bij de klant thuis afgeleverd wordt. Ook geven onze mobiele adviseurs workshops* voor online bankieren. Op deze manier proberen we de verandering in onze klantbediening voor kwetsbare groepen zo laagdrempelig mogelijk te maken.”

*Uiteraard zijn deze workshops tijdens deze corona crisis tijdelijk on-hold gezet. Ze hopen ze zo snel mogelijk weer op te kunnen pakken.

Geldautomaten

De geldautomaten op bovengenoemde locaties verdwijnen. In de loop van 2020/2021 gaat het beheer van deze automaten, net als in de rest van Nederland, over naar Geldmaat. Informatie hierover is te vinden op Geldmaat.nl.