Rabobank Tilburg roept lokale clubs en verenigingen op: schrijf je in voor Rabo ClubSupport

Rabo ClubSupport

Clubs en verenigingen uit Tilburg, Dongen, Rijen en Goirle hebben het door de coronacrisis moeilijk. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen staat hun toekomstbestendigheid onder druk. Vanaf 31 augustus start het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport. Clubs en verenigingen worden dan opgeroepen om campagne te voeren en stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank Tilburg en omstreken stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit. 

Campagne voeren

Met Rabo ClubSupport investeert de bank al jaren haar kennis, netwerk en financiële middelen in het club- en verenigingsleven in onze regio. Clubs en verenigingen die deelnemen aan Rabo ClubSupport voeren zelf campagne voor een eigen bestedingsdoel en roepen Rabobank-leden op om via de app op hun initiatief te stemmen. Hiermee wil Rabobank iedereen een stem geven in het mooier en beter maken van zijn of haar club én de buurt.

Herstart van het club- en verenigingsleven

Clubs en verenigingen hadden het de afgelopen maanden te verduren door de crisis. Leden konden maandenlang niet samenkomen om te sporten, zingen, dansen, hobby’s te beoefenen of om zich met elkaar in te zetten voor hun vereniging. “Een club is zoveel meer dan een club alleen. Het is de plek waar je elkaar ontmoet en waar je je passie verder ontwikkelt, noem het een tweede huis. Als coöperatieve bank draagt Rabobank graag een steentje aan bij om dat huis te versterken. Meedoen aan Rabo ClubSupport is dus goed voor jouw club én geweldig voor de buurt,” aldus Lilian Damen, directievoorzitter Rabobank Tilburg en omstreken.

In 2019 namen in Tilburg, Dongen, Rijen en Goirle 350 verenigingen en stichtingen deel aan Rabo ClubSupport. Ook Stichting Tilburgse Taol deed mee, zij zetten zich in om mensen de cultuurhistorische waarde van de Tilburgse taal te laten ervaren. Bekijk ook de vlog die ze hier samen over maakten.

Inschrijving gestart

Rabobank Tilburg en omstreken roept lokale clubs en verenigingen op om hun maatschappelijke initiatieven in te schrijven. Clubs en verenigingen ontvangen een persoonlijke uitnodiging om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2020. Verenigingen en stichtingen kunnen zich vanaf vandaag tot en met 30 september aanmelden. De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober. Op 2 november worden alle clubs uitgenodigd bij het Willem II Station, daar horen zij hoeveel stemmen zij kregen en wordt bekendgemaakt welke financiële bijdrage zij ontvangen van de bank.

Meer informatie over Rabo ClubSupport vind je op Rabobank.nl/clubsupport.