Rabobank Tilburg sluit twee kantoren en focust zich op Mobiele Bankservice

Mobiele Bankservice

Steeds meer mensen regelen hun bankzaken via internet of de Rabo App. De coronacrisis heeft dit type dienstverlening versterkt, zowel in gewenning als ook bewustwording van deze mogelijkheden. Daarom past Rabobank Tilburg en omstreken haar dienstverlening en kantorennet hierop aan. In Tilburg zullen de kantoren aan de Heyhoefpromenade 1 en Spoorlaan 296 hun deuren definitief sluiten per 30 augustus. Het kantoor aan de Heyhoefpromenade is op dit moment gesloten vanwege de coronacrisis en zal dus niet meer opengaan.

Rabobank zag het telefonisch contact de afgelopen maanden toenemen met 25 procent. Het chatcontact zelfs met 45 procent. “Rabobank beweegt mee met dienstverlening die past bij de vraag van vandaag”, vertelt Lilian Damen, directeur Rabobank Tilburg en omstreken. Daarnaast maken de geldautomaten van de Rabobank, ING en ABN AMRO plaats voor de (gele) automaten van Geldmaat. Hierdoor zijn er binnenkort geen automaten meer binnen in de kantoren aanwezig. Dit alles leidt ertoe dat steeds minder klanten een bankkantoor bezoeken. Klanten pakken gemakkelijk de telefoon, kiezen voor videochat of gebruiken de app om snel iets te regelen. De zelfredzaamheid van mensen is enorm toegenomen. Damen vervolgt: “Door het afgenomen fysieke bezoek aan onze kantoren is het niet meer passend en rendabel om nog drie kantoren open te houden. Met ons kantoor aan Spoorlaan 300 blijven wij aanwezig in Tilburg.”

Mobiele Bankservice

Natuurlijk zullen er klanten zijn die hinder ondervinden. Zij kunnen daarom extra service en ondersteuning tegemoetzien. Om ook deze groep klanten goed te helpen, is er de Mobiele Bankservice. De mobiele medewerkers Dagelijkse Bankzaken bezoeken hen desgewenst in hun eigen vertrouwde omgeving en bieden praktische hulp bij het regelen van de dagelijkse bankzaken. Ook geven zij tips om financieel misbruik te voorkomen en tegen te gaan. De Mobiele Bankservice is voor klanten die (tijdelijk) minder mobiel zijn door ziekte, ongeval, senioriteit of een lichamelijke beperking. En met de Rabo Geld Express kan contant geld bij de klant thuis afgeleverd wordt. De Mobiele Bankservice is weer beschikbaar zodra de coronamaatregelen dit toelaten.

Kijk voor meer actuele informatie over de kantoren op de website van de Rabobank. De locaties en openingstijden van de Geldmaat zijn te vinden op de website van Geldmaat.