Rabobank en TilburgWoont spelen in op groeiende woningmarkt

23 juni: Startersbijeenkomst in het Willem II stadion in Tilburg
Is het beter om een huis te kopen of te huren? Wat moet er allemaal geregeld worden bij de aankoop van een eerste woning? Wat zijn de maandelijkse lasten voor een woning? Bij het kopen van een eerste huis komt veel kijken. Rabobank Tilburg en omstreken en TilburgWoont zien daarnaast veel ontwikkelingen op de woningmarkt. Reden te meer om de handen ineen te slaan en samen een informatieve avond voor starters op de woningmarkt te organiseren met medewerking van diverse lokale partijen. Op donderdagavond 23 juni zijn alle geïnteresseerden welkom in het Willem II stadion in Tilburg.

Wooncoach Mirjam Smulders van Rabobank Tilburg en omstreken vertelt: ‘De Nederlandse koopwoningmarkt groeit verder in 2016 en 2017. De toename van het aantal woningverkopen vlakt iets af. De stijging van de huizenprijzen versnelt juist; van 3½ tot 5½ procent in 2016 naar 5 tot 7 procent in 2017. Als die verwachting uitkomt, zal dit de sterkste prijsstijging sinds 2002 zijn. Desondanks blijft de betaalbaarheid van koopwoningen goed.’

De groei van de woningmarkt heeft veel oorzaken. Pieter van Dalen, woningmarkteconoom bij de Rabobank: ‘Door de stijgende koopkracht, de groeiende werkgelegenheid en het steeds hogere vertrouwen neemt de vraag naar koopwoningen toe. Daarbij blijft de rente in 2016 en 2017 naar verwachting laag en zijn de Nibud-normen dit jaar soepeler dan in 2015. Daarom verwachten wij een verdere toename van de woningverkopen en een steeds krappere markt.’ De ontwikkelingen op de woningmarkt zijn ook afhankelijk van de hoeveelheid huishoudens en het aantal dat hiervan verhuist. ‘Op de koopwoningmarkt zijn jonge huishoudens actiever dan ouderen. Hierdoor is het aantal verkopen sterk afhankelijk van de ontwikkeling van het aantal jonge huishoudens. Het aantal huishoudens tussen de 25 en 35 jaar neemt sterk toe. Volgens de meest recente CBS prognose komen er tot en met 2020 ongeveer 80 duizend huishoudens van 25 tot 35 jaar bij’, aldus van Dalen.

Smulders: ‘Ook lokaal merken wij dat de woningmarkt groeit. Onze Financieel Adviseurs krijgen veel vragen van starters over de mogelijkheden van het kopen van een eerste huis. We gaan het gesprek graag met ze aan en bieden starters op 23 juni de mogelijkheid om hun vragen te stellen aan de verschillende aanwezige partijen. Voor ons is de avond geslaagd als de bezoeker antwoord heeft gekregen op al zijn vragen én een juiste afweging voor zichzelf kan maken.

Startersbijeenkomst
Wanneer: 23 juni 2016
Locatie: Willem II Stadion, Tilburg
Tijdstip: vanaf 19.00 uur (start korte presentatie, daarna kunnen bezoekers in gesprek gaan met alle partijen die voor hem of haar interessant zijn)
Aanwezige partijen: Transparant Makelaars, Daamen de Kort van Tuijl Notarissen, TilburgWoont, Interpolis en de Financieel Adviseurs van de Rabobank.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: FinancieelAdvies.Tilburg@rabobank.nl.

Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/tilburg.