Het hoofdkantoor van Rabobank Tilburg en omstreken aan de Spoorlaan 300 in Tilburg opende op 2 maart haar deuren weer. Het pand, dat na ruim 25 jaar dringend toe was aan een renovatie, is grondig verbouwd tot een duurzaam Ontmoetingscentrum. Energiezuinig en klaar voor de toekomst. Tijdens de verbouwing nam de bank haar intrek in het naastgelegen kantoor van Interpolis. 

Lokale partijen

De verbouwing is voornamelijk uitgevoerd door lokale bedrijven. Bouwkundig aannemer Heerkens Van Bavel, werktuigbouwkundig installateur De Bont Klimaattechniek en elektrotechnisch installateur Hoppenbrouwers Elektrotechniek werkten samen en selecteerden ook weer lokale onderaannemers, bij voorkeur klanten van de Rabobank. Ook in de toekomst werkt de bank bij voorkeur met lokale partijen. Voor de catering in het Ontmoetingscentrum is bijvoorbeeld gekozen voor een samenwerking tussen Hutten en Prinsheerlijk uit Tilburg.

Duurzaam

De Rabobank gaat in het Ontmoetingscentrum zuinig om met energie. Zo is het pand opnieuw geïsoleerd, zijn er zonnepanelen geplaatst en  spoelsystemen die minder waterverbruik hebben. Ook  aan de flora en fauna is gedacht door het plaatsen van een groen dak en vlinderkasten. De duurzaamheid van het pand wordt gemeten volgens de internationaal erkende  Breeám methode. Door certificering met Breeám krijgt men inzicht in de duurzaamheidsprestatie. Er worden twee certificaten uitgereikt: één voor de ontwerpfase, één voor de opleverfase. Er zijn vijf scores te behalen: Pass, Good, Very Good, Excellent en Outstanding. Rabobank Tilburg en omstreken behaalde voor de ontwerpfase de score van Excellent hebben behaald. Binnenkort volgt de beoordeling van de opleverfase.

Flexibele werkplekken

Het Ontmoetingscentrum is ingericht met flexibele werkplekken. Dat betekent dat medewerkers geen vaste werkplek hebben. Dagelijks bekijkt de medewerker de aard van zijn werkzaamheden en zoekt daar een passende plek bij. Dat kan een concentratieplek, een samenwerkplek, een overlegplek of een open ruimte zijn. Op deze manier wordt optimaal gebruikgemaakt van de ruimte en zijn er minder vierkante meters nodig. Efficiënt, effectief en duurzaam.

Rondleidingen

Alle klanten van Rabobank Tilburg en omstreken hebben een uitnodiging ontvangen voor een rondleiding door het pand. Het pand wordt op donderdag 16 april officieel geopend door burgemeester Noordanus.

Meer informatie

Op de website, www.rabobank.nl/ontmoetingscentrumtilburg, leest u meer over het OntmoetingscentrumHier kunt u onder andere een online magazine bekijken met foto’s en film van de verbouwing en het eindresultaat.