Randprogramma Tilburg Fietst Festival bekend: spring maar achterop!

Tilburg Fietst

Rondom het Tilburg Fietst Festival op zondag 16 september 2018 in de Spoorzone is er vóór en na het festival nog veel meer te beleven voor (fiets)liefhebbers. Dus spring maar achterop en laat je meevoeren naar al het leuks (en lekkers!) dat er te bieden is.

Een dag voor het festival draait de film ‘De Fietser’ in Cinecitta, op de ochtend van het festival kun je meedoen aan één van de fietstochten in de omgeving en in de Hall of Fame vindt het urban event de Fusion Jam plaats met o.a. de Brabant Open Skateboard Contest. Voor de lekkere trek en de culinaire hoogstandjes kun je het hele weekend terecht op de Smaakkaravaan, het grootste foodfestijn van het Zuiden (tip: kom op de fiets!). Daags na het festival organiseert boekhandel Gianotten Mutsaers een fietscafé met de bekende schrijver Wim Daniëls.

Film ‘Fiets’ in Cinecitta

Op zaterdag 15 september 2018 vertoont bioscoop Cinecitta in de Willem II-straat de Nederlandse film ‘De Fietser’ van Kees Hin. Uit een voortbewegende, deinende zwerm fietsers wordt zo nu en dan een enkeling gepikt en gevolgd: van een koerier, een bezorger, een mobiele fietsenmaker, een fysiotherapeut tot een migrantenfamilie en een slachtoffer in het fietsverkeer. Zij vertellen over hoe de fiets een bepalende rol speelt in hun leven. De fiets is de rode draad die ons voert door het leven in de grote stad. Zij draagt als een muilezel de last van geluk en ongeluk met zich mee. Bekijk hier de trailer.

De film begint om 16.00 uur, tickets kosten € 8,50 per stuk. Bekijk het agenda-item voor meer info!

Fietstochten voor racefiets, mtb en recreanten

In de ochtend voorafgaand aan het festival starten meerdere fietstochten van Fietsclub TCT ’93 en van Tilburg Matagalpa welke eindigen bij het festival. Fietsclub TCT ‘93 organiseert vanaf 9 uur ‘s ochtends tochten voor racefietsers en mountainbikers. Vertrekpunt is de Wagenmakerij in de Spoorzone. Er worden verschillende routes aangeboden en voor recreanten is er ‘s middags een mooie toertocht uitgestippeld. Kijk voor de routes en meer info op de website.

Stedenband Tilburg-Matagalpa organiseert op zondag 16 september 2018 haar jaarlijkse fietstocht in de groene omgeving van Tilburg. Deze 15e editie bestrijkt zo’n 40-50 km. De Vuelta start tussen 10.00 en 10.30 uur aan de Sint Josephstraat en eindigt bij het Tilburg Fietst Festival in de Koepelhal. Een startbewijs met routebeschrijving kost 5 euro, kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee. De opbrengst van de tocht gaat naar het koffie-kredietfonds in de Nicaraguaanse zusterstad Matagalpa. Kijk voor meer informatie op de website van Matagalpa.

Skateboard event in Hall of Fame

Bij de Hall of Fame vindt gelijktijdig met het Tilburg Fietst Festival een ander event met wieltjes plaats. De Brabant Open Skateboard Contest is een skatewedstrijd voor aanstormende talenten. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Vijfde editie van de Smaak Karavaan

Naast het Tilburg Fietst Festival vindt ook dit jaar Smaak Karavaan plaats in de Spoorzone. De Smaakkaravaan beleeft alweer haar vijfde editie. Bakbrommers, stomende campers, gezonde vreetschuren op wielen, rollende BBQ’s, keukenprinsen en prinsessen on wheels vormen samen het grootste openluchtrestaurant van Tilburg. Van kreeft tot varken aan het spit, van groot exotische gehaktbal tot sweet cupcake, lekker eten dus. Culinaire hoogstandjes vergezeld door een grote dosis vermaak, jongleurs, obers op wielen, muzikanten, toneel en dans, kortom een echt feestje.
De Smaak Karavaan start al op vrijdag 14 september. Toegang tot De Smaak Karavaan is ook gratis! Kijk voor meer info even hier.