Rariteitenkabinet De Jaozeetie brengt Tilburgse geschiedenis naar de kermis

jaozeetie

Jaozeetie! Een prachtige Tilburgse uitspraak als reactie op een sterk verhaal of op een onwaarschijnlijke gebeurtenis. Tijdens het laatste weekend van de kermis is er het rariteitenkabinet De Jaozeetie. Op 27, 28 en 29 juli kan jong en oud zich in expositieruimte NS16 vermaken met vele verhalen en voorwerpen uit de Tilburgse geschiedenis. De toegang is gratis.

Kermissen, en zeker ook de Tilburgse kermis, zijn door de jaren heen steeds groter, hoger, sneller en spectaculairder geworden. Een rariteitenkabinet, waar je allerlei bijzondere, gekke, verrassende en spraakmakende dingen kan bekijken is echt iets van vroeger. De Jaozeetie brengt deze vorm van vermaak terug naar de kermis, met een typisch Tilburgse twist.

Het is een verzameling van vele mooie verhalen. Zoals over de Siberische grondeekhoorn die vooral in Azië voorkomt…. en in Tilburg. En wie herinnert zich nog de laatste keer dat Willem II landskampioen werd? De middenstip is bewaard gebleven! Zo’n vijftig verhalen komen in De Jaozeetie aan bod. Van lang geleden, maar ook de meer recente geschiedenis van de stad komt aan bod.

De vele voorwerpen, foto’s en geluidsfragmenten zullen bij sommigen herinneringen oproepen, voor anderen zijn ze nieuw. Het wordt een unieke Tilburgse belevenis, die zal verbazen en ontroeren, maar die ook zeker bij velen een lach zal veroorzaken. En waar Jaozeetie! natuurlijk naar hartenlust geroepen mag worden!

De Jaozeetie

Awesome Foundation

De Jaozeetie is een initiatief van Bas Horsten en Noortje van Venrooij en wordt mede mogelijk gemaakt door de Awesome Foundation.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: