Rariteitenkabinet De Jaozeetie nog één weekend te bekijken

jaozeetie

Jaozeetie! Een prachtige Tilburgse uitspraak als reactie op een sterk verhaal of op een on-waarschijnlijke gebeurtenis. En inmiddels een begrip in Tilburg als het gaat om gekke verhalen. Zaterdag 17 augustus en zondag 18 augustus kan jong en oud zich nog eenmaal vermaken met vele verhalen en voorwerpen uit de Tilburgse geschiedenis tijdens de kermiseditie van rariteitenkabinet De Jaozeetie in NS 16. 

In het rariteitenkabinet komen verhalen van lang geleden, maar uit ook de meer recente geschiedenis van de kermis voorbij. De geselecteerde voorwerpen, foto’s en geluidsfragmenten roepen bij de een direct herinneringen op, voor anderen zijn ze nieuw. Het is een unieke Tilburgse belevenis, die zal verbazen en ontroeren, maar die ook zeker bij velen een lach zal veroorzaken. En waar Jaozeetie! natuurlijk naar hartenlust geroepen mag worden!

Kermiseditie

De eerste editie van de Jaozeetie duurde slechts drie dagen, maar trok honderden bezoekers. De LocHal editie van De Jaozeetie werd zelfs door duizenden mensen bezocht. Ook de kermiseditie van de Jaozeetie tijdens de Tilburgse Kermis werd ondanks de hitte druk bezocht. Komend weekend is deze editie nog eenmaal te bezoeken. Beleef de geschiedenis van de Tilburgse Kermis aan de hand van ruim 40 bijzondere, gekke, verrassende en spraakmakende verhalen en voorwerpen. Wat te denken van de vleeshaken van fakir Kühnelli, de nougatoorlog van de gebroeders Stuvé of de drooglegging tijdens de kermis die jaren duurde.

De Jaozeetie is gratis te bezoeken op 17 en 18 augustus tussen 13.00 en 18.00 uur aan NS Plein 16.