Re-branding voor digitaal bureau Estate Internet  

Estate Internet

In 2016 viert digitaal bureau Estate Internet dat ze twintig jaar bestaan. Na twee decennia in de online business weten ze goed waar hun kracht ligt. Dankzij de nieuwe merkidentiteit is dit zichtbaar, voelbaar en merkbaar. Klanten zijn relaties en medewerkers zijn Estaters.

Tijd voor iets nieuws

In de zomer van 2015 is het proces gestart, het label full service internet paste niet meer, daar was iedereen het over eens. Hardop zeggen wat je dan wel onderscheidend maakt van andere bureaus? Dat vond het bescheiden Brabantse bureau moeilijk om over zichzelf te zeggen. Na een oproep via LinkedIn werd het bedrijf zowel online als offline overladen met enthousiaste reacties. Een frisse blik en creatieve ondersteuning is gevonden in het bedrijf BR-ND uit Amsterdam.

The brand story

Door middel van verschillende technieken is de merkbeleving intern en extern getoetst. Het proces naar de uitkomst is altijd belangrijker geweest dan de uitkomst zelf. Medewerkers zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van de strategie en identiteit. Met de uitkomst van de onderzoeken is een groep medewerkers de figuurlijke keuken ingegaan. Tijd om ingrediënten te combineren, snijden, proeven en de zintuigen te laten wennen aan het nieuwe Estate. De mensen waren eensgezind en de sessies gaven direct positieve energie. “Dit is wie wij zijn en daar mogen we trots op zijn,” aldus Alex Otten, oprichter en eigenaar van Estate.

De digitale katalysator

In een snel veranderende wereld met ongekende digitale mogelijkheden loopt Estate Internet voorop. Estaters zijn gek op nieuwe technologie, vernieuwend in de aanpak en flexibel in processen. Niet bang om te experimenteren met innovatieve ideeën over werk en leiderschap. Bij Estate geloven ze in autonomie en talentontwikkeling. De taakverdeling gebeurt zelfsturend, op basis van enthousiasme, talent en skills. Dit is vooruitstrevend en Estate wordt hierbij gedurende het gehele jaar nog begeleid door BDO.

Een state of the art experience

De nieuwsgierigheid en vooruitgang die zij zelf steeds nastreven, bieden ze ook aan klanten en de klanten van klanten. Die ervaring gaat verder dan de interface die de gebruiker beleeft. Juist aan de achterkant, waar data met slimme oplossingen binnen een keten geïntegreerd worden, ligt de toegevoegde waarde van Estate.

De zintuigen worden geprikkeld, zowel op de locatie aan de Sportweg, maar vooral ook door de nieuwe online stijl. De website van Estate is vernieuwd en ook via andere kanalen spat het kleurrijke nieuwe logo van het scherm. Een state of the art experience, voor iedereen, mogelijk gemaakt door enthousiaste Estaters.