Recordaantal bezoekers voor museum De Pont

tentoonstelling weerzien

Maar liefst 82.241 bezoekers zagen in de afgelopen 22 weken de tentoonstelling WeerZien waarmee museum De Pont het 25-jarig bestaan vierde. Het is daarmee de best bezochte tentoonstelling in de geschiedenis van het Tilburgse museum. “Een ongelooflijk resultaat”, aldus directeur Hendrik Driessen van De Pont die de hele periode rondom het jubileum definieert als ‘één groot feest’. 

Tentoonstelling WeerZien

Nu begint een periode van ombouw waarin bepaalde delen van WeerZien overigens enkele weken te zien blijven. Zo blijft de inrichting van het grote plein, met de werken van onder andere Jan Dibbets, Katherina Grosse en Jeff Wall nog even intact. Tijdens de ombouwfase geldt 50% korting op de entreeprijs van het museum. Daarna start de tentoonsteling van Rineke Dijkstra.

Het feest voor de bezoekers gaat ook nu, na WeerZien, door aangezien het museum op de donderdagavond gratis toegankelijk blijft van 17.00 tot 20.00 uur. De Pont organiseert op die HappyHour@depont diverse activiteiten. Op de website staat de actuele programmering daarvan.

Openingstijden De Pont museum

  • Dinsdag t/m zondag: 11.00 – 17.00 uur
  • Donderdag tot 20.00 uur, vanaf 17.00 uur gratis toegang