Nieuws

recordpoging
Let op! Dit artikel is al 1403 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Recordpoging in Tilburg: paashaas luchtballon van twee verdiepingen op Cityring de lucht in

Op Eerste Paasdag wordt er bij Ibiza Tilburg een poging ondernomen om in het Guiness Book of Records te komen staan. In samenwerking met Daan van Loosbroek van Sky Ballonvaarten uit Tilburg, stijgt er namelijk een gigantisch grote luchtballon in de vorm van een paashaas op. De ballon stijgt op zondagmiddag om 15:30 uur op vanaf de Heuvelring. 

Het idee om een recordpoging te initiëren, begon toen Daan via een bevriende zakenrelatie uit Frankrijk werd getipt op de verkoop van de gigantische ‘paashaas’ luchtballon. Frankrijk staat namelijk bekend als het land van de afwijkende luchtballonnen. Eerder stegen daar luchtballonnen in de vorm van kastelen, motoren en batterijen op.

Doordat de luchtballon een gigantische inhoud heeft, geeft dit de mogelijkheid om een groot aantal mensen tegelijk mee de lucht in te nemen. Hiervoor is een speciale gondel gefabriceerd die uit twee verdiepingen bestaat. Om een vermelding in het Guiness Book of Records te kunnen krijgen, dienen er minimaal zestig personen tegelijk mee in de lucht te worden genomen.

Recordpoging

Wil jij kans maken om mee de lucht in te gaan? Dat kan. Toch heeft de organisatie een aantal voorwaarden gesteld aan degene die eventueel mee opstijgen. Zo moet een persoon minimaal 68 kilogram wegen en degene die het dichtstbij dit gewicht zitten, maken de grootste kans om mee te gaan. Behoor je niet tot degene die met de recordpoging mee kunnen doen, dan kun je altijd nog meevaren met een van de andere ballonvluchten die deze middag worden georganiseerd.

Iedereen die met de paashaas luchtballon meevaart, krijgt een officiële oorkonde uitgereikt. Als alles volgens plan verloopt, kunnen er zondagmiddag tussen 250 en 300 gegadigden mee de lucht in. Doordat de linkerbaan van de Cityring sinds vorige maand afgesloten wordt tijdens rustige momenten, is het zondag mogelijk om bij Ibiza Tilburg voor de deur op te stijgen. De ballon zal hier ook na iedere rondvlucht terugkeren.

Omdat Ibiza onlangs is uitgeroepen tot leukste restaurant van Brabant, nemen zij de kosten op zich en is deelname gratis.

Mee de lucht in?

Wil jij deel uitmaken van deze recordpoging? Schrijf je dan op zondag tussen 14:00 – 15:00 uur in bij Ibiza. Zorg dat je een kopie van je legitimatie meeneemt. De wereldrecordpoging vindt om 15:30 uur plaats. Na de recordpoging stijgt de ballon nog een aantal keren op.

 

Reageer op dit bericht